RTÜK, Seda Sayan'la ilgili karar veremedi

RTÜK, Songül Karlı'nın sunduğu programa kadına yönelik baskının özendirilmesi nedeniyle ceza keserken, iki eşini öldürmüş birini yayına çıkarıp sempatik göstermeye çalışan Seda Sayan hakkında ise karar veremedi. Seda Sayan’ın tepki toplaması üzerine konuyla ilgili ‘bana dokunanı yakarım’ sözleri gündeme oturmuştu.

(İleri – Medya) Radyo Televizyon Üst Kurulu; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın iki eşini öldürmüş bir kişinin konuk edilmesi ve “bu kadar güleryüzlü bir katil gördünüz mü” şeklinde takdim edilmesi nedeniyle şikayet ettiği Seda Sayan ve Songül Karlı'nın programıyla ilgili kararı gündeme aldı.
 
KARLI'YA CEZA, SAYAN'A ERTELEME
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve HDP PM üyesi Pınar Akdemir, eşini 43 yerinden tornavidayla yaralayan Yakup Kara'nın Kanaltürk'te Songül Karlı ile Yeniden programına çıkması konusunda RTÜK'e başvuruda bulunmuştu. Programa ‘kadına yönelik baskının özendirilmesi’ nedeniyle ceza kesildi.
 
Seda Sayan'ın programıyla ilgili karar ise haftaya bırakıldı. Seda Sayan'ın programına iki eşini öldüren Sefer Çalınak'ı çıkarması ve program esnasında Çalınak'ı “bu kadar güleryüzlü bir katil gördünüz mü” gibi sözlerle sempatik göstermesi büyük tepki toplamıştı. Bunun üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "Seda Sayan Show" programını RTÜK'e Twitter hesabı üzerinden şikayet etmişti.
 
“SAYAN’LA İLGİLİ FARKLI NİYETLER VAR”
Kararı RTÜK üst kurul üyesi Ali Öztunç bugün twitter hesabından da doğruladı. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Öztunç, “Kamuoyunda sıkça tartışılan Songül Karlı ve Seda Sayan’ın programlarıyla ilgili üst kurul olarak bugün dosyaları inceledik. Songül Karlı’nın programına ‘kadınlara yönelik baskılar teşvik edildiği gerekçesiyle oy birliğiyle ceza verildi. Ancak çokça tartışılan Seda Sayan programı ile ilgili farklı niyetler nedeniyle karar çıkmadı. Toplantıya katılan 5 üyenin 4’ü müeyiide uygulanmasını isterken, sayın başkanın oyuyla karar sayısına ulaşılamadı. Sayan’ın programı ile ilgili son karar haftaya verilecek. Öte yandan kamuoyunda tepki toplayan program sonrasında Seda Sayan’ın “Bana dokunanı yakarım” demesi ise gündemde yer edinmişti.
 
Öztunç’un karara ilişkin sosyal medya paylaşımı şöyle:

DAHA FAZLA