RTÜK Evrensel'in reklamını yayınlayan TELE 1’e en üst sınırdan ceza verdi

RTÜK Evrensel'in reklamını yayınlayan TELE 1’e en üst sınırdan ceza verdi

RTÜK, TELE 1 kanalına Evrensel gazetesinin reklamını yayınlamasını gerekçe göstererek ceza kesti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); TELE 1 kanalına, yayınlanan Evrensel gazetesi reklamında terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla en üst sınırdan para cezası kesti.

RTÜK'ten yayınlanan yazılı açıklamada, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı ilgili raporun Üst Kurul’da görüşüldüğü belirtildi ve rapordan bahsedildi. Raporda Evrensel'in terör unsurları içerdiği iddia edilen reklam filminin TELE 1’de yayınlandığı, bunun için kanala ceza verilmesi gerektiği ifade edildi.

‘Bir kız çocuğunun kırmızı, sarı ve yeşil renklerindeki bir bez parçasını tuttuğu’nun belirtildiği raporda, ‘bölücü terör örgütüne ait bez parçaları ile terör örgütünün propagandasının yapılmasına aracılık edildiği, bu yapılırken de kardeşlik mesajları kullanılarak masum bir kız çocuğuyla şirin gösterilmeye çalışıldığı' savunuldu.

EN ÜST SINIRDAN PARA CEZASI VERİLDİ

Açıklamada, RTÜK'ün 6112 sayılı Kanun’un 8’inci maddesinde yer alan ‘terörü övemez ve teşvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez’ yayın ilkesinin ihlal edildiği öne sürülerek TELE 1’e en üst sınırdan idari para cezası cezası verildiğinin kararlaştırıldığı aktarıldı.

DAHA FAZLA