RTÜK Başkanı Şahin'den televizyonlara talimat: 'Lebalep görüntüleri göstermeyin'

RTÜK Başkanı Şahin'den televizyonlara talimat: 'Lebalep görüntüleri göstermeyin'

CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in televizyon kanallarına özel hattan, 'kalabalık cadde ve sokak görüntülerinin' kullanılmaması talimatı verdiğini duyurdu.

Türkiye'de 29 Nisan'da uygulanmaya başlanan 'tam kapanma'ya rağmen, bazı futbol müsabalarında tribünlerin dolu olması yurttaşlardan tepki çekti. Bugün AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kalabalık bir şekilde cenaze törenine katılması dikkat çekmişti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in televizyon kanalı yöneticilerinden boş cadde ve sokak görüntülerini kullanmalarını istediğini duyurdu.

Taşçı, "RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bugün televizyon kanallarının yöneticilerine özel hattan bir “talimat” gönderdi.  Televizyonların lebalep görüntüleri kullanmamaları; bunun yerine “boş cadde ve sokak görüntülerinin kullanılmasını” istendi! Stadlar, kongreler gösterilmeyecek" paylaşımını yaptı.

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuya ilişkin açıklama yaptı. Şahin, ""Görevimiz gereği çok açık ve sade bir dille yaptığımız yapıcı hatırlatmayı çarpık zihniyetle manipüle etmek tam da sahibine yakıştı. Sokaklar ve gündem boş olunca malum art niyetli zihniyet de mal bulmuş mağribi gibi üzerine atladı. Çok yazık. Hatırlatmamızın amacı, sağlığımız için milletçe büyük emek verdiğimiz tam kapanma dönemini hakkıyla sonlandırmaya katkıda bulunmaktır. Tüm yıldırma çabalarına rağmen işimizi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz" dedi.

 

DAHA FAZLA