RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: RTÜK'ün sadece ceza veren bir kurum olarak görülmesine karşıyız

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: RTÜK'ün sadece ceza veren bir kurum olarak görülmesine karşıyız

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin RTÜK'ün sadece ceza veren bir kurum olarak görülmesine karşı olduklarını söyledi.

Muhalif haber kanalları ve haber sitelerine ardı ardına cezalar kesen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, online yapılan İletişim Fakülteleri Dekanları Konseyi'nin (İLDEK) 28.toplantısında konuştu. Şahin konuşmasında "RTÜK'ün sadece ceza veren bir kurum olarak görülmesine karşıyız" dedi.

Şahin, konuşmasının devamında "Maksatlı çevrelerin oluşturmaya çalıştığı ve maalesef ki büyük oranda başarılı olduğu bu algıyı kırmak için farklı çalışmaları hayata geçiriyoruz. Kısacası, milli ve manevi değerlerimize saygılı, teröre geçit vermeyen, kadın, çocuk ve engellileri gözeten, insan sağlığı ve çevreye saygılı, nitelikli yayınların ortaya konulması için çaba sarf ederken bu yolda işin kaynağı olan iletişim hassasiyetine özel önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

'ZORUNLU STAJ UYGULAMASINI UZAKTAN YAPAMAYIZ'

Öte yandan iletişim alanının pratik uygulamalarının online yapılmasının neredeyse imkansız olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"İletişim öğrencilerimiz için zorunlu staj uygulamalarını uzaktan yapamayız ya da yapmış gibi oluruz. Çünkü bu alan dokunmayı, hissetmeyi kısacası bizzat tatbik etmeyi zorunlu kılıyor. Geçen yaz RTÜK olarak pek çok zorunlu staj öğrencilerimizi geri çevirmek zorunda kaldık. Basın sektöründe de durum aynıydı. Doğal olarak iletişim öğrencilerinin en hayati eğitim kıstası eksik kaldı. Biliyoruz ki teori eğitimi ne kadar gerekliyse iletişimde pratik uygulama da o kadar, belki ondan daha elzemdir."