Rojava yönetimi Lavrov’la görüştü, Ankara tepki gösterdi: Astana ruhuna uygun hareket edilmeli

Rojava yönetimi Lavrov’la görüştü, Ankara tepki gösterdi: Astana ruhuna uygun hareket edilmeli

Demoketik Suriye Meclisi (DSM) heyeti, Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüştü. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise görüşmeye tepki göstererek, Rusya’yı “PKK ve YPG ile bağlantılı oluşumların gündemine hizmet etmek” ile suçladı.

Kuzey Doğu Suriye Özerk Yönetimi (Rojava) heyeti, Rusya’nın başkenti Moskova’da Halkın İradesi Partisi ile siyasi müzakere anlaşması imzaladıktan sonra Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u ziyaret etti.

DSM heyetinin Lavrov’la görüşmelerinde Suriye krizinin çözümü, Cenevre'de süren Anayasa Komite görüşmeleri ve insani yardımların ele alındığı öğrenildi.

ANKARA’DAN TEPKİ: ASTANA RUHUNA UYGUN HAREKET EDİLMELİ

DSM heyeti ile Lavrov’un görüşmesine tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, “Rusya Federasyonu’ndan, Astana ruhuna ve Astana formatındaki toplantılarda yapılan taahhütlere uygun olarak hareket etmesini ve terör örgütü PKK/YPG iltisaklı oluşumların gündemine hizmet edecek adımlardan kaçınmasını bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Rojava heyetinin Rusya’ya davet edilmesinin ve Rus resmi makamları tarafından üst düzeyde kabul edilmesinin kaygıyla karşılandığı belirtildi.