Rojava Özerk Yönetimi: IŞİD bağlantılı 785 yabancı kişi kaçtı

Rojava Özerk Yönetimi: IŞİD bağlantılı 785 yabancı kişi kaçtı

Türkiye’nin Suriye'ye yönelik başlattığı harekatta bombaladığı Ayn İsa’da bulunan ve binlerce göçmen ile mültecinin bulunduğu kamp boşaltılırken; Rojava Özerk Yönetimi, 785 yabancı IŞİD bağlantılı kişinin kaçtığını açıkladı.

Türkiye’nin Suriye'ye yönelik başlattığı harekatta savaş uçaklarıyla bombalanan Ayn İsa’da bulunan ve binlerce göçmen ile mültecinin bulunduğu kamp boşaltılıyor. Suriye'nin kuzeydoğusunda kurulan Rojava Özerk Yönetimi'nden yapılan açıklamada, bombalamalar esnasında 785 yabancı IŞİD bağlantılı kişinin kaçtığı öne sürüldü.

AFP'de yer alan habere göre ise, Ayn İsa Kampı'nın boşaltılması esnasında 100'den fazla IŞİD'linin kaçtığı iddia edildi.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna düzenleyeceği harekat başladığında Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “son iki yıldır yakalanan bütün IŞİD’lilerden artık Türkiye’nin sorumlu olacağı” ifade edilmişti.

'YAŞANANLAR IŞİD'İN TEKRAR CANLANMASINI DESTEKLER NİTELİKTE'

Rojava Özerk Yönetimi tarafından bugün yapılan açıklamada, başta İnsan Hakları örgütleri olmak üzere IŞİD’le savaşta koalisyona, Arap Birliği’ne ve Avrupa Birliği’ne (AB); Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyonlarını durdurmaları talep edildi.

Açıklamada, “Yaşanan bu felaketin sonuçlarının sadece Suriye ile sınırlı kalmayacağı ve kontrolden çıkacağı” uyarısında bulunuldu.

Özerk Yönetim, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik bombardımanları sonucu IŞİD mensuplarının ailelerinin kaldığı Ayn İsa Kampı’ndan bazı IŞİD’lilerin kaçtığını açıkladı. Söz konusu kampta binlerce IŞİD mensubu ve sempatizanının kaldığı hatırlatılan açıklamada, “Yaşananlar IŞİD’in tekrar canlanmasını destekler niteliktedir” denildi.