Roger Waters tutuklu Julian Assange için söyleyecek

Roger Waters tutuklu Julian Assange için söyleyecek

WikiLeaks sitesinin kurucusu olan Julian Assange'ın ABD'ye iade edilmeyip serbest bırakılması için İngiliz hükümetine yönelik eylemler sürerken, Pink Floyd'un eski solisti Roger Waters, Assange ile dayanışma için yarın İngiliz İçişleri Bakanlığı'nın önünde ünlü 'Wish You Were Here' şarkısını söyleyecek.

Pink Floyd’un efsanevi solisti Roger Waters, Amerikalı diplomatların gizli yazışmalarını yayımlayan WikiLeaks sitesinin kurucusu olan Julian Assange ile dayanışma için ‘mini’ bir konser verecek.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Waters, İngiliz İçişleri Bakanlığı’nın Londra’daki binasının önünde Assange’ın serbest bırakılması talebiyle Pink Floyd’un ikonik ‘Wish You Were Here’ (Keşke Burada Olsaydın) şarkısını söyleyecek.

‘İfade Özgürlüğünü Savunun’ ve ‘Assange’ı ABD’ye iade etmeyin’ sloganlarıyla yarın yerel saatle 18.00’da yapılacak etkinlikte, Avustralyalı araştırmacı gazeteci ve belgeselci John Pilger da bir konuşma yapacak. Pilger, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ‘etkinliğin, İngiltere’nin siyasi tutuklusu Julian Assange ile dayanışma amacı taşıdığını’ söyledi.

DAHA FAZLA