Robot Sophia Etiyopya'da fuara katıldı

Robot Sophia Etiyopya'da fuara katıldı

Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından geliştirilen ve Suudi Arabistan'ın vatandaşlık verdiği Sophia, Etiyopya’da bir fuara katıldı. İkinci dil olarak ülkenin resmi dilini konuşması beklenen Sophia konuşamadı.

Robot Sophia, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa'daki Millennium Salonu’nda düzenlenen Bilişim ve İletişim Teknolojileri Fuarı’nda kendisini merak eden Etiyopyalıların karşısına çıktı. 
Etiyopya halkı Sophia’yı görebilmek için saatler öncesinde fuar önünde kuyruğa girdi. Halk, ülkenin yerel giysileriyle fuara çıkan Sophia ile fotoğraf çektirdi.

İKİNCİ DİL OLARAK AMHARCA KONUŞAMADI

Etiyopyalı mühendisler tarafından ülkenin resmi dili Amharca'yı konuşması için programlanan Sophia yaşanan teknik sıkıntı sebebiyle Amharca konuşamadı.Bu durum kendisini görmeye gelen halkta hayal kırıklığı yarattı.

‘İNJERAYI TATMAK İSTİYORUM’

Yarın Amharca konuşacağı duyurulan Sophia, Etiyopya’yı ziyaret ettiği için büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, dinleyicilere robotların insanlığın gelişimi için ne kadar önemli olduğunu anlattı. Ülkenin tef unundan yapılan ünlü ekmeği ‘injera’yı tatmak istediğini söyledi.
Robotu ülkeye getiren sponsor şirketlerden Ethio Telecom'un İletişim Direktörü Abdurrahim Ahmed, Sophia’nın gelecek yıllarda tekrar Etiyopya'ya geleceğini kaydederek, "Yapacağımız işlerden biri ona Etiyopya ismi vermek olacak ama vatandaşlık için bir şey diyemem. Benim için o artık bir Etiyopyalı" diye konuştu.

DAHA FAZLA