Roboskili ailelerden 'yasak' tepkisi: Yüzleşme korkusu

Roboskili ailelerden 'yasak' tepkisi: Yüzleşme korkusu

Galatasaray Meydanı’nda yapılmak istenen Roboski Katliamı anmasının yasaklanmasına yakınlarını kaybeden aileler tepki gösterdi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 gecesi TSK'ye ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 yakınlarını kaybeden aileler, adalet arayışlarının 353’üncü haftasında kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi.

'ROBOSKİ KATLİAMI'NI UNUTTURAMAYACAKLAR'

Hayatını kaybeden 34 kişinin fotoğraflarının taşındığı eylemde, aileler adına açıklamayı Veli Encu yaptı. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi tarafından katliamın 81’inci ayında Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirmek istenen anmanın yasaklanmasını hatırlatan Encu, “Roboski Katliamı’nı cezasız bırakanlar, hukuki olarak tüm yargı yollarını kapatanlar, şimdi de her ayın 28’inde düzenlenen adalet eylemini yasaklıyor. Roboski aileleri olarak bunun ne anlama geldiğini ve bunu neden yapıldığını çok iyi biliyoruz. Çoğunluğu çocuk 34 yakınımızın hunharca öldürüldüğü katliam ile yüzleşme ve hesaplaşma korkusudur” dedi. Yasak kararının, Roboski Katliamı'nı unutturmayacağını belirten Encu, zulüm ve adaletsizlikler karşısında mücadeleye etmeye devam edeceklerini söyledi. (MA)