Rize'yi sel vurdu, başkan 'allahım batıyoruz' dedi

Rize'yi sel vurdu, başkan 'allahım batıyoruz' dedi

Rize'de şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkilerken, belediye başkanının sözleri dikkat çekti.

Rize’de sabah saatlerinde başlayıp etkisini artıran sağanak yağışın ardından sel başladı. Merkeze bağlı Muradiye beldesinde, taşan dere beldeyi su altında bıraktı. Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, sosyal medya hesabından “Allah’ım yardım et batıyoruz” paylaşımı yaptı. Bölgeye çok sayıda AFAD ve iş makinesi edildi.

Kentte dün etkili olan sağanağın ardından yağış bu sabah saatlerinde de etkisini gösterdi. Yağışlar özellikle kentin merkeze bağlı Salarha ve Muradiye beldelerinde etkili oldu. Muradiye beldesinde aşırı yağış nedeniyle su seviyesi yükselerek taşan dere, beldeyi su altında bıraktı. Yağışın sele dönüşmesiyle, yörede çok sayıda evin zemin ile bodrum katlarını ve bazı iş yerlerini su bastı.

‘ALLAHIM BATIYORUZ!

Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, yağışın sele dönmesi üzerine sosyal medya aracılığıyla “Allah’ım yardım et batıyoruz” yazılı paylaşımda bulundu. Haber verilmesi üzerine beldeye özel idaresine ait iş makineleri ve AFAD ekipleri sevk edildi.

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Öte yandan şiddetli yağışın kentte akşama kadar süreceği bildirilirken, bölgede meydana gelebilecek olası ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği yönünde uyarılarda da bulunuldu.

Çamlıhemşin ilçesinde dün yaşanan selde Ayder Yaylası yolu ulaşıma kapandı. Yolda kalan bir minibüs sel suları ile sürüklendi. Sürücünün, selin geldiğini görünce aracı bırakıp kaçarak kurtulduğu belirtildi. 8 kişi mahsur kaldı (DHA)

DAHA FAZLA