Rize'de sağanak sel ve heyelana neden oldu: Ölü sayısı 5’ye yükseldi

Rize'de sağanak sel ve heyelana neden oldu: Ölü sayısı 5’ye yükseldi

Rize'nin Ardeşen ilçesinde sağanak etkili olurken, dereler taşınca köy yolları, ulaşıma kapandı. Bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını ise su bastı. Öte yandan hayatını kaybedenlerin sayısı 5'ye yükselirken, 6 kişiden de haber alınamıyor.

Rize’de meydana gelen sel ve heyelan felaketinde ölü sayısı 5’e, kayıp sayısı ise 6’ya yükseldi. Muradiye beldesinde çöken evin enkazından 1 kişinin cansız bedeni çıkarıldı, aynı enkazda 2 kişi ise aranıyor. Güneysu ilçesi Tepebaşı köyünde ise selde kaybolan 1 kişi aranıyor.

Güneysu ilçesi Asmalı Irmak köyünde bu sabah selde kaybolan Adem Yanık’ın cansız bedenine ulaşıldı. Rize’nin Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde heyelan sonucu çöken evin enkazı altında kalan Ayşe Karali’nin (28) de cansız bedenine ulaşıldı. Hacere Mert, Adem Yanık ile Aynur ve Mustafa Karali'den sonra Ayşe Karali ile ölenlerin sayısı 5’e çıktı. Kaybolan 3 kişiyi arama çalışmaları ise sürdürülüyor. 

'DERE YATAKLARINDAN UZAKLAŞIN' ÇAĞRISI

Karadeniz Sahil Yolu Işıklı mevkisinde ise ulaşımda aksama yaşanırken, şiddetli yağışın sürdüğü bölgede taşkın riskine karşı yetkililer, dere yataklarından uzak durulması çağrısı yapıyor.

YAĞIŞ SÜRECEK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Trabzon merkez ve doğusu ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (100-200 kilogram/metrekare) olmasının beklendiği duyurdu. Açıklamada, sağanağa bağlı meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Kentte yöneticilerde dere yataklarından uzak durulması çağrısında bulundu.

DAHA FAZLA