Rize Valisi Çeber 'lebaleb' kongreleri unuttu, vaka artışının faturasını yurttaşlara kesti

Rize Valisi Çeber 'lebaleb' kongreleri unuttu, vaka artışının faturasını yurttaşlara kesti

Rize Valisi Kemal Çeber, vaka sayılarındaki artışın en fazla olduğun illerden olan Rize'de yapılan ve Erdoğan'ın 'lebaleb' olmasıyla övündüğü AKP kongrelerini unuttu. Vaka sayılarındaki artıştan yurttaşları sorumlu tuttu.

Rize Valisi Kemal Çeber, Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 15- 21 Şubat 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller sıralamasında 5’inci sırada yer alan Rize’deki vaka sayılarındaki artışlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize'de yaptığı konuşmasında "Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize'de salonlar lebaleb dolu" demişti. Erdoğan'ın sözlerini unutan Vali Çeber, kentteki vaka artışından yurttaşları tuttu. Çeber, "Karadeniz'e özgü sosyal hareketliliği kısmamız lazım, şehirden köye gidenler, köyden şehre gelenler virüsü taşıyor" diye konuştu.

VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞIN FATURASINI YURTTAŞLARA KESTİ...

DHA'da yer alan habere göre, Vali Kemal Çeber şunları söyledi:

"Örneğin tüm Karadeniz'de hemen hemen herkesin 2 evi vardır, biri şehirdedir birisi de köyündedir. Hafta sonları bir de bu kısıtlamaların olması nedeniyle insanlar perşembeden cumadan köylerine gider. Rize'de köyler aile köyü gibidir, köyüne gittiği zaman evinde insanlar o çekirdek aile olarak durmaz, halası, teyzesi, dayısı veya komşusu hep bir araya gelirler, evlerin içerisinde toplanırlar. Şehirden köye giderken köye, köyden şehre dönerken de şehre bu virüsü taşıyabiliyoruz. Karadeniz illeri çok dar alandadır. Diğer bölgelerde 10 bin insan 20 kilometrekare içerisinde sosyal hayatını devam ettirirken Karadeniz’de ise sıkışık yapısından dolayı 10 bin insan 3-5 bin kilometrekare içerisinde yaşamını devam ettirir. Örneğin Rize'de bütün sosyal hayatımız Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde, Deniz Caddesi civarında, bütün ekonomi ve sosyal hayat buralarda olur. Biz de tedbirlerimizi buna göre geliştiriyoruz.”