Rize İl Özel İdaresi’nin patlayıcı ihalesi AKP'li isimlere gitti

Rize İl Özel İdaresi’nin patlayıcı ihalesi AKP'li isimlere gitti

Rize İl Özel İdaresi’nin yol yapım çalışmalarında kullanmak için yaptığı patlayıcı madde ihalesi, AKP Kadın Kolları MKYK üyesi ve AKP’li Meclis üyesinin şirketine gitti.

AKP'ye yakın isimlerle anlaşmaya varılan kamu ihalelerinin adresi bu kez Rize oldu. Rize İl Özel İdaresi’nin, “Patlayıcı Madde ve Ateşleme Elemanı Alımı İşi” ihalesini kazanan şirketin iki sahibinden birinin AKP Kadın Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, bir diğerinin ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin AKP'li Meclis Üyesi olduğu anlaşıldı.

Rize İl Özel İdaresi’nce Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün çalışmalarında kullanılması amacıyla satın alınan patlayıcı maddeler için tercih edilen şirketin yöneticilerinin AKP’de aktif siyaset yaptığı ortaya çıktı.

TEK ŞİRKET TEKLİF VERDİ

Rize İl Özel İdaresi, 29 Nisan 2021’de, “Çeşitli Cinste Patlayıcı Madde ve Ateşleme Elemanı Alımı İşi” ihalesi açtı. Yol çalışmalarında kullanılacak patlayıcı maddelerin temini için gerçekleştirilen ihale için iki şirket doküman satın alsa da ihaleye yalnızca bir şirket teklif verdi. İhaleyi 17 Mayıs’ta karara bağlayan idare, AKP’lilerin sahibi olduğu Atamanlar Patlayıcı isimli şirketle 307 bin 20 TL’lik sözleşme imzaladı.

Şirketin Ticari Sicil Kayıtları, Atilla Ataman ve Suna Kepolu Ataman isimleri şirket sahipleri olarak gösterirken şirketin de iktidara yakınlığını ortaya koydu. Atilla Ataman’ın Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde AKP kontenjanından Meclis Üyesi olduğu, Suna Kepolu Ataman’ın ise AKP Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi ve AKP Diyarbakır Teşkilatı Başkan Yardımcısı olduğu belirlendi.

PEYDERPEY VERİLECEK 

Satın alınacak patlayıcı maddeler, şirketin deposunda bulundurulacak. İdare, ihtiyaç halinde ihtiyacı kadar patlayıcıyı çalışma sahasına çektirerek kullanacak. Patlayıcıların tamamı 12 ay içerisinde, “ihtiyaç doğrultusunda” idareye peyderpey teslim edilecek.