Rıza Bey Apartmanı'nın bulunduğu alan park olacak

Rıza Bey Apartmanı'nın bulunduğu alan park olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de yaşanan depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın bulunduğu alanın yeşil alan yapılacağını açıkladı.

İzmir'de yaşanan depremde yıkılan ve 38 kişinin hayatını kaybettiği Rıza Bey Apartmanı'nın bulunduğu alanın park yapılması için düzenlenen kampanya sonuç verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, apartmanın bulunduğu alanın yeşil alan olarak düzenleneceğini açıkladı.

Bakan Kurum açıklamasında, "Burayı yeşil alan düzenlemesi ile depremzede vatandaşlarımızın anısının yaşatılacağı özel bir bölge haline getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kararın İzmirlilerin talebi doğrultusunda alındığını belirten Kurum, "38 vatandaşımızı kaybettiğimiz Rıza Bey Apartmanı, depremi temsil eden bir alan haline geldi. Vefat eden vatandaşlarımızı anacağımız, hatıralarını yad edeceğimiz Rıza Bey Apartmanı'nın bulunduğu alanı boş bırakıyoruz. Burayı yeşil alan düzenlemesi ve depremzede vatandaşlarımızın hatıralarının yaşatılacağı bir mekan haline getiriyoruz" dedi.

DHA'da yer alan habere göre, depremzedelerden Hüseyin Bilgin Yücel "Yaklaşık 4 aydır mücadele veriyoruz. Burada yeni bir proje yapılacağını duyduğumuzda inanamadık. Rıza Bey Apartmanı alanının park olması için bir kampanya başlattık. İzmir halkından imza topladık ve mücadelemiz yerini buldu" diye konuştu.

DAHA FAZLA