Riva Deresi'nin rengi siyaha döndü

Riva Deresi'nin rengi siyaha döndü

İstanbul'daki dereden numune alındı, inceleme başlatıldı.

Üzerinde yağ benzeri tabakaların oluştuğu İstanbul'daki Riva Deresi'nin rengi siyaha döndü. Şikayetler üzerine dereden numuneler alınarak inceleme başlatıldı.

İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan ve Marmara Bölgesi'nin kuzeyinden Karadeniz'e dökülen, "Çayağzı Deresi" olarak da bilinen Riva Deresi'nin rengi siyaha döndü. Deredeki renk değişiminin yanı sıra kıyıya yakın noktalarda su yüzeyinde görülen yağ benzeri katmanlaşmalar ve kıyı çevresine bırakılmış atıklar da dikkat çekti.

NUMUNE ALINDI

Kokunun da yayıldığı dereyle ilgili artan şikayetler üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler derenin belirli noktalarından su ve zemindeki çamurdan numune alarak çalışma başlattı. Derede görülen siyah rengin, laboratuvarda yapılacak testler sonucunda ortaya çıkacağı öğrenildi.

'DAHA ÖNCE DE BENZER DURUMLAR OLUYORDU'

Bölgede yaşayan Erol Şener isimli yurttaş, "Burası yaklaşık 20 günden beri böyle. Daha önceleri de zaman zaman, yaklaşık 6 ayda bir benzer durumlar oluyordu" dedi.

Yaklaşık 32 kilometre uzunluğundaki Riva Deresi'nin Ömerli Barajı ile ve İSKİ Paşaköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri ile bağlantısı bulunuyor. (DHA)

DAHA FAZLA