Risk gruplarına cuma namazı istisnası: Kısıtlama geçerli olmayacak!

Risk gruplarına cuma namazı istisnası: Kısıtlama geçerli olmayacak!

İçişleri Bakanlığı, bu akşam uygulamaya konacak olan Covid-19 kısıtlamalarına ilişkin olarak sıkça sorulan soruları yanıtladı.

İleri Haber

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni koronavirüs ‘tedbirleri’ne ilişkin yapılan duyuruda, 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının cuma namazı saatlerine dahil olmadığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, bu akşam uygulamaya konacak olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) kısıtlamalarına ilişkin olarak sıkça sorulan soruları yanıtladı. 24 soruya ilişkin verilen yanıtlarda şunlar dikkat çekti:

Soru 7. İnşaat sektörü hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf mıdır?

Cevap 7: İnşaat sektörü ve çalışanları Genelgenin 5.1/ğ ve 5.2/ğ hükümleri uyarınca üretim ve imalat tesisleri ile buralarda çalışanlar için getirilen istisna hükmü kapsamında olduğundan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır. 

Soru 14. Tekel büfeleri marketler için getirilen çalışma saati kısıtlamasına tabi midir?

Cevap 14: Tekel büfeleri, Genelgenin 1'inci maddesi kapsamında marketler için getirilen çalışma saati kısıtlamalarına (saat 10:00-20:00 arası çalışabilme) tabidir.

Soru 17. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımız için belirlenen sokağa çıkma kısıtlamasının uygulaması Cuma namazları açısından nasıl olacaktır? 

Cevap 17: Belirtilen yaş gruplarında yer alan vatandaşlarımızdan Cuma namazı kılmak isteyenler için İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca; 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sokağa çıkma saati Cuma namazı bitimine kadar uzatılabilecek, 20 yaş altındaki gençlerimizin sokağa çıkış saati ise Cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabilecektir.

Soru 18. Kreşlerde yüz yüze eğitim faaliyetleri devam edecek mi? 

Cevap 18: Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarıyla yapılan görüşmeler sonucunda; çalışan anne-babaların durumu da göz önünde bulundurularak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşlerle birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel eğitim kurumları bünyesindeki kreşlerin yüz yüze eğitim faaliyetlerine devam edebilmeleri gerektiği değerlendirilmiştir.

Duyurunun tamamına ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA