Rezil ‘dayanışma’: Çocuk istismarcılarını aklamak için sıraya girdiler

Rezil ‘dayanışma’: Çocuk istismarcılarını aklamak için sıraya girdiler

Facebook’ta hukukçulardan oluşan kapalı grupta, avukatların çocuk istismarından yargılanan sanıklara beraat kararı aldırabilmek için yardımlaştıkları görüldü.

İleri Haber

Facebook’ta bulunan “Avukat-Hakim-Savcı Tüm Hukukçular Omuz Omuza!” isimli Facebook grubunda bir çocuğu istismar eden sanığın avukatı istismarcıyı aklamak için meslektaşlarından yardım talep etti. Diğer avukatların beraat kararı aldırabilmek için emsal karar paylaşması ve yapılan yorumlar tepkiyle karşılandı.

Ferhat Korkut isimli avukat tarafından grupta paylaşılan gönderide şu skandal ifadeler kullanıldı:

“15 yaşında genç kız kendi rızasıyla birçok erkekle birlikte oluyor. Bazılarıyla para karşılığı da yapıyor bu işi. Sonra da bazılarını şikayet ediyor. Haklarında şu an ağır ceza mahkemesinde yargılama sonuçlanmak üzere. Muhtemelen de ceza alacaklar. Sorum şu: Küçüğün bu ahlaki durumu göze alındığında sanıklar lehine uygulanabilecek bir çözüm var mıdır?”

Korkut, sanıklardan birinin yakını olduğunu da söylüyor.

 

Korkut’a yanıt veren M.Ç. Ç. isimli avukat ise, “Buna bire bir benzer bir dosyada beraat kararı aldık. Emsal niteliğinde kullanacaksanız yollayabilirim” diyor.

Çetin’in yaptığı yorum üzerine bazı avukatlar da emsal kararı talep ediyor.

 

‘BERAAT KARARI ALDIRACAKLARI ŞİMDİDEN TEBRİK EDİYORUM’

Emsal karar talepleri arasında bir avukatın meslektaşlarına tepki göstermesi de göze çarpıyor: “Daha 15 yaşını tamamlamış bir çocukla -her ne şekilde olursa olsun rıza vs farketmez- ilişkiye girmek için mi bu çaba ? Müvekkillerine beraat kararı aldıracak tüm avukatları şimdiden tebrik ediyorum.”