Rezervasyonsuz Tatilciler Sahillerde Uyudu

Rezervasyonsuz Tatilciler Sahillerde Uyudu

Bayram tatilinde İstanbul'un keşmekeşinden kaçıp yazlık yerlere akın edenler otellerde yer bulamayınca sahil ve plajlara çadır kurup uyudu.

Bayram tatilini yazlık mekanlarda geçirmek isteyenler otellere akın etti. Gelenler, tesislerde yer bulamayınca halk plajı ve kırsal mahallelerdeki sahillerde çadır kurup, konakladı.

Marmaris'e araçları ve otobüslerle gelen tatilciler kalacak yer bulamayınca şehir merkezi ile kırsal mahallelerdeki sahillerde çadır kurdu. Atatürk Caddesi'ndeki 4 kilometrelik halk plajında 'Çadır kurmak yasaktır' tabelalarına rağmen kurulan 30 çadır, devriye gezen zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı.

'GÜVENLİK, TEMİZLİK VE HİJYEN SORUNU MEVCUT'

Marmaris Belediyesi yetkilisi Sedat Kirt, "Geçtiğimiz yıllarda çadır kurulmasına izin vermiştik. Ne yazık ki her yer çöple dolmuştu. Bunun üzerine halk plajlarına çadır kurulmaması için tabelalar asıldı. Belediye ve turizmcilerin, bayram öncesi 'Rezervasyonsuz gelmeyin' uyarılarına rağmen otellerde oda soran çok. Halk plajlarına çadır kurulamaması kararı İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu onayından da geçmiştir. Çünkü ortada güvenlik, temizlik ve hijyen sorunu mevcut" dedi.

BAYRAMIN İLK GECESİ KUMSALDA GEÇTİ

Balıkesir'de ise Avşa Adası tatilciler ile doldu. Adanın nüfusu 200 bine yaklaşırken, 8 bin yatak kapasiteli konaklama tesislerinde yer bulamayan bazı tatilciler, bayramın ilk gecesini kumsalda geçirdi.

Feribotlar, Kurban Bayramı tatili için Avşa Adası'na geçen Cuma günü mesai bitiminden itibaren ek seferlerle toplam 80 sefer düzenledi. Kış döneminde nüfusu 2 bin 500 olan adanın arife gününden itibaren nüfusu 200 bine ulaştı. (DHA)

DAHA FAZLA