Reuters: Türkiye, Mısır'la bir toplantı düzenlemek istedi

Reuters: Türkiye, Mısır'la bir toplantı düzenlemek istedi

Reuters'a konuşan bir Mısır istihbarat yetkilisi, Türkiye'nin Mısır'a bir toplantı önerisiyle gittiğini ve Mısır'ın bunu memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Mısırlı bir istihbarat kaynağına göre, Türkiye'nin Mısır ile bir toplantı düzenlemek istediği ve Kahire'nin bu talebi memnuniyetle karşıladığı öne sürüldü.

Rudaw'ın Reuters'tan aktardığına göre ajansa konuşan Mısırlı istihbarat kaynağına göre Türkiye istihbaratı perşembe günü Mısırlı bir güvenlik yetkilisini aradı ve Kahire'de toplanılmasını istedi. Toplantıda ekonomik, siyasal ve diplomatik iş birliğinin konuşulmasının istendiği bildirildi. İsmi paylaşılmayan kaynağa göre telefondaki Mısırlı yetkili aramadan memnun kaldığını ve en kısa sürede Ankara'ya bir yanıt vereceklerini belirtti.

Bu aramadan sonra Mısırlı ve Türkiyeli güvenlik yetkililerinin bir dizi telefon görüşmesi yaparak ülkeler arası iletişim üzerine konuştuğu belirtildi. Bu telefon konuşmalarında iki ülke arasındaki gerilim başlıklarının gündeme getirilmediği ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu dün "Mısır'la diplomatik düzeyde temaslarımız başladı" demişti.