Reuters: Libya Konferansı için 6 sayfalık taslak metin hazırlandı

Reuters: Libya Konferansı için 6 sayfalık taslak metin hazırlandı

Taslak metinde, teknik komiteler tarafından izlenecek bir ateşkes ile başlayan “güvenilir, doğrulanabilir, sıralı ve karşılıklı adımlar” çağrısında bulunulduğu belirtildi.

Reuters Haber Ajansı, pazar günü Berlin’de yapılacak Libya Konferansı için 6 sayfalık bir taslak metin hazırlandığını duyurdu. Ajansın ele geçirdiği taslak metinde ateşkesin izlenebilmesi için teknik komiteler kurulması öngörülüyor.

Libya Konferansı, 19 Ocak Pazar günü Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılacak. Uluslararası haber ajansı Reuters, konferansta görüşülmek üzere 6 sayfalık bir taslak metin hazırlandığını duyurdu.

Reuters tarafından görülen altı sayfalık taslak metinde, teknik komiteler tarafından izlenecek bir ateşkes ile başlayan “güvenilir, doğrulanabilir, sıralı ve karşılıklı adımlar” çağrısında bulunuluyor.

Taslak metin; herhangi bir tarih belirtmeden, ertelenen seçimlerin yapılmasını ve ulusal bir hükümet kurulmasını da içeriyor. Bu sonuçların uygulanması için Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi’ne tam destek verildiği de belirtiliyor.