Restorasyondan anladıkları: PVC kaplama

Restorasyondan anladıkları: PVC kaplama

Belediye, 1905 yılında kesme taştan inşa edilen 33 metre yüksekliğindeki 6 katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'nin restorasyon çalışmasında PVC kaplama kullandı. Son katı beyaz PVC ile kaplanan kulenin hali tepkilere neden oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1905 yılında kesme taştan inşa edilen 33 metre yüksekliğindeki 6 katlı tarihi Tophane Saat Kulesi'nin restorasyon çalışmasında PVC kaplama kullandı. Son katı beyaz PVC ile kaplanan kulenin hali tepkilere neden oldu.

TMMOB’DAN TEPKİ

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Ömer Faruk Şahin, tarihi kulenin 6'ncı katının da normalde kesme taştan yapıldığını söyleyerek, "Bu kısım kulenin eski fotoğraflarında mevcut. Normalde kesme taştan inşa edilmiş kısımda şimdi PVC kaplama yer alıyor. Yapının üst katındaki PVC kaplama bizleri çok üzüyor. Bu değerdeki bir ürüne daha özenli davranmak lazım" dedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise kulede tepki çeken restorasyonun yıllar önce park içindeki işletme sahipleri tarafından yapıldığı ileri sürüldü. DHA’nın aktardığı habere göre açıklamada, "Belediyemizce saat kulesine ait projede koruma kurulu onayı alınmıştır. Önümüzdeki yıl yatırım programı ve kurul onaylı projeler doğrultusunda aslına uygun olarak restorasyon uygulamalarına başlanması planlanıyor" savunması yapıldı.

DAHA FAZLA