Resmi verilere göre son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 227 kişi yaşamını yitirdi

Resmi verilere göre son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 227 kişi yaşamını yitirdi

Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs verilerini yayınladı.

Sağlık Bakanlığı, güncel koronavirüs verilerini yayınladı. Buna göre son 24 saatte 29 bin 386 yeni vaka tespit edildi, 227 kişi hayatını kaybetti, 31 bin 18 kişi sağlığına kavuştu.

Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 355 bin 442 Covid-19 testi yapıldı, 29 bin 386 kişinin testi pozitif çıktı.

"BAŞARININ ŞARTI AŞI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Günlük vaka sayısında 20.000’in altını kritik eşik kabul ediyoruz. Yeni vaka sayılarımızsa 30.000’e yaklaşmış durumda. Bugünkü vefat sayımız, daha önceki yüksek vaka sayılarının sonucu olarak 227. Bu tabloya karşı, başarının şartı tedbirlere muntazaman uyum ve aşıdır!" ifadelerini kullandı.

"TEDBİRLERDEKİ GEVŞEKLİK VAKA SAYILARINA DOĞRUDAN YANSIYOR"

Bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından da açıklamalarda bulunan Koca, "Her kademede okulların açık kalması için her türlü tedbiri alacağımızı ve okulların mutlak yüz yüze eğitime açık kalacağını tekrar ifade etmek isterim" dedi. 

Salgının seyrine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Koca, "Salgının seyrinde günlük vaka sayılarında durağan bir hal var. Ancak bu durağanlık düşük vaka sayılarında değil, günlük 20 binin üzerindedir. Bu sayıyı hızla aşağıya düşürecek iki unsur var. Bunlar hızla yüksek oranda aşılı hale gelmek ve tedbirlere uymaktır. Son günlerde tedbirlerdeki gevşeklik vaka sayılarına doğrudan yansımaktadır. Bu gidiş aşı ile toplum bağışıklığı sağlama hedefimize ulaşmak için süreyi uzatmaktadır. Mevcut tedbirlerden ve maskeden en kısa sürede kurtulmanın yolu şimdi tedbirlere uymak ve maskesiz kalabalıklardan uzak durmaktır." şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA