Resmi olmayan seçim sonuçları gelmeye başladı

Resmi olmayan seçim sonuçları gelmeye başladı

Seçimlerde sona yaklaşılıyor, resmi olmayan seçim sonuçları gelmeye başladı.

Resmi olmayan sonuçlar gelmeye başladı. Ardahan Belediye Başkan adayı Faruk Demir CHP’den seçim kazanan ilk il oldu.

CHP Genel Merkezi’nden edinilen bilgiye göre Artvin’de de CHP 1000 oyla seçimi kazandı. 2014 yılında yapılan yerel seçimde Ardahan ilini yüzde 34,26 oy oranı ile AKP’nin aday gösterdiği Faruk Köksoy kazanmıştı.

Güncelleme 04.16

AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin Ankara'da seçimlere itiraz edileceğini açıkladı.

Güncelleme 04.06

FOX TV canlı yayınında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün Binali Yıldırım'la toplantı yaptığı iddia edildi.

Güncelleme 04.01

Şişli’de kazanan CHP’li Keskin, "Seçmen AKP’ye hizmet edeni affetmedi" dedi.

Güncelleme 04.01

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: 27 bin 940 oy ile kazandığımız kesinleşti

Güncelleme 04.00

Güncelleme 03.31

Barış Yarkadaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Erdoğan İstanbul'a dönmeye karar verdi... AKP, İstanbul ve Ankara'da geçersiz sayılan 290 bin oy üzerinden itiraz etmeye hazırlanıyor. AA ve YSK, bu yüzden açıklama yapamıyor. Çünkü İstanbul ve Ankara'yı CHP kazandı. HDP'nin kazandığı IĞDIR da aynı kapsamda... Uyuma Türkiye..." dedi.

Güncelleme 03.20

AA, İstanbul, Ankara ve Iğdır’da 'geçersiz oylar' için yapılan itirazları beklediğini açıkladı.

Güncelleme 03.14

Tele1'de yer alan habere göre, YSK’nın son veri güncellediği 23:20’den bu yana Beşiktaş’ta açılan sandık oranı yüzde 75’di. Bu oran saat 02:40’da birden bire yüzde 100’e ulaştı. Aynı şekilde Şişli ve Kadıköy gibi ilçelerde de yüzde 90’larda olan açılan sandık yüzde 98’lere kadar yükseldi.

Bu sandık açılma oranlarına rağmen oy sayılarında değişiklik olmaması dikkat çekti.

Güncelleme 03.11

Dersim Hozat'ta Jandarmaların görev yeri dışında üniforma ve silahla oy kullandığı iddia edildi.

Ahval'de yer alan habere göre, mükerrer oy kullanma teşebbüsünde bulunan jandarmanın yaptığı tutanak altına alındı.

Güncelleme 03.09

AKP, Ankara seçimlerine itiraz edecek.

Güncelleme 02.29

HDP’nin yerel seçim tutanaklarına göre, AKP-MHP-İyi Parti’nin ittifak yaptığı Iğdır’da kazanan HDP’nin eşbaşkan adayları Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik oldu. HDP adaylarının oyları yüzde 50,69 iken, MHP’nin adayı ise yüzde 47,42’de kaldı.

Güncelleme 02.26

Sırrı Sakık Muş'taki seçim hakkında açıklamalarda bulundu. Sırrı Sakık, "Şu an Muş’ta yaşananlar, İstanbul’da yaşananlardan daha vahim. Çok büyük usulsüzlükler tespit ettik. Hepsini kamuoyuyla paylaşacağız. Binlerce oyumuz gasp edildi ama sonuna kadar bizim olan için direneceğiz" dedi.

Güncelleme 02.23

Ekrem İmamoğlu 8. kez konuştu. İmamoğlu, "Cümlelerimi üzülerek tekrarlayacağım. AA vazifesini yerine getirmemiştir. Bu süreçte kurum olarak yaşattıkları Türkiye tarihine acı bir not olarak düşecektir. AA yetkililerini göreve çağırıyorum. AA'yı kınıyorum. Gerekli işlemlerin yapılacağını söylüyorum. Bir heyetin de AA'ya gittiğini belirtmek istiyorum. Süreç tamamlanana kadar görevli arkadaşlarımız görev yerini terk etmesin. Öndeyiz, aradaki farkın kapanma durumu kalmamıştır. İstanbul'u kazandığımız ortadadır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi 

Güncelleme 02.17

Anadolu Ajansı'nın veri girişini durdurduğu noktada Bursa'nın CHP Mustafa Bozbey 40.000 oy geride görülürken, CHP'nin en güçlü ilçeler Nilüfer ve Mudanya'nın %32 sandığı girilmedi. Bursa'da sandıklar yüzde 89'da sabit kaldı. 

Güncelleme 02.14

Edirne Keşan’da 12 oy farkla CHP kazandı.

Güncelleme 02.11

FOX TV'de Binali Yıldırım'ın bakanlarla toplantıda olduğu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da toplantıya katılacağı iddia edildi.

Güncelleme 02.00

CHP Sözcüsü Öztrak, "Ellerinde veri olduklarını biliyoruz, bunu hemen açıklasınlar. Ama eğer talimatla bunu yapmıyorlarsa hemen istifa etmeliler" dedi.

Güncelleme 01.58

FOX TV canlı yayınında Binali Yıldırım'ın yapacağı canlı yayından vazgeçtiği iddia edildi.

Güncelleme 01.41

Sezai Temelli seçim sonuçlarını değerlendirdi. Temelli, "TBMM üzerine düşen sorumluluğu almalı ve Türkiye’nin beklentilerine yanıt vermelidir" dedi.

Güncelleme 01.32

AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde kutlama yapan kalabalık, otobüsten konuşma yapılmaması üzerine dağılmaya başladı.

Güncelleme 01.29

AA’dan yapılan açıklamada “Seçim Yayın Sistemine sahadan veri akışı gerçekleşmemektedir. Sahadan veya YSK’den veriler ulaştığında sonuçların aktarımı sürecektir” denildi.

Güncelleme 01.15

Erdoğan açıklama yaptı: "Biz siyaseti milletle inatlaşma değil sadece ve sadece ülkeye ve milleti en iyi hizmetleri getirme aracı olarak görüyoruz. İçinde milletin olmadığın bir siyasetin sonu faşizme çıkar, diktatörlüğe çıkar. Bakalım nasıl yönetecekler?"

Güncelleme 00.42

CHP ve AKP arasındaki oy farkı kapanırken Taksim Gezi Parkı'nın etrafı polis tarafından bariyerlerle çevrildi.

Güncelleme 00.34

Ekrem İmamoğlu konuşma yapıyor: "AA'nın açıklama yapmadığı süre tam 1 saat oldu. AA'nın yetkililerini uyarıyorum. Yarın bu toplumun yüzüne bakamazsınız, hesap veremezsiniz. Tarihinize yakışan bir şekilde davranın. Sizden isteğim, lütfen verilerinizi toparlayın. Toplumun vicdanına, adalet duygusuna hesap veremezsiniz. Bu şehrin 16 milyon insanının çocuklarına, geleceğine hesap veremezsiniz. Vazifenizi yerine getirmezseniz tarih sizden hesap sorar. Siz topluma, milletimize karşı sorumlusunuz. Ben kazandığımızı biliyorum ama ahlakım, vicdanım ve sürece olan saygım bunu açıklamama imkan vermiyor. Türkiye'nin demokrasi tarihine büyük bir yanlış yapmayıni gereğini yapın."

Güncelleme 00.30

An itibariyle AA yaklaşık 1 saattir yeni veri girişi yapmıyor, YSK sitesine girilemiyor.

Güncelleme 00.12

Ekrem İmamoğlu açıklama yapıyor: "40 dakikadır AA'nın suskunluğu benim nezdimde AA'yı itibarsızlığa düşürmüştür. Kendi imzalı tutanaklarımıza göre bizim oyumuz 50.36, rakibimizin oyu ise 46.70'tir. Biz adım adım süreci takip etmeye devam ediyoruz."

Güncelleme 00.07

CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş açıklama yaptı: "Son sözümüzü daha söylemedik, bu memeleket, bu İstanbul, bu Beyoğlu bizim."

Güncelleme 23.55

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı:

"İlk kez bu kadar adaletsiz bir seçimle karşı karşıya kaldık. İftira kampanyaları mı dersiniz... Medyanın zaten iktidarın kontrolü altında olduğunu hepimiz biliyoruz. Bütün iftira kampanyalarına rağmen halk demokrasiden yana tavrını koydu. İstanbul'da bizim elimizdeki verilere göre Ekrem İmamoğlu kazanmış durumda. Başbakanlık yapmış, Meclis Başkanlığı yapmış birine yangından mal kaçırır gibi açıklama yapmasını yakıştıramadım. Buradan İstanbul'daki bütün arkadaşlarıma sesleniyorum, 48 saat hiç kimse uyumayacak. Sandıklar terk edilmeyecek. Birleştirme tutanakları mutlaka sizin yanınızda duracak. Göreceksiniz, Ankara'ya baharın geldiği gibi İstanbul'a da bahar gelecek. 
Bu seçimlerde Ankara'yı kazandık, Antalya, Adana, Mersin, Kırşehir, Artvin, Ardahan, Bolu, Bilecik'i kazandık. Kazanan aslında Türkiye. Bu illerdeki bütün vatandaşlarımız kazandı.
Elbette seçimin sıcaklığı geçtikten sonra Türkiye yakıcı olan ekonomi gündemine dönecektir. 11 Ağustos 2018'de Türkiye bu ekonomik krizden nasıl çıkar diye 13 maddeyle açıkladık. Bu maddelerin hiçbiri uygulanmadı. En büyük endişemiz gidip İMF'nin kapısını çalmalarıdır. Biz, ekonomik krizin aşılması konusunda üstümüze düşen her görevi yerine getirmeye hazırız."

Güncelleme 23.50

CHP Ankara'da yüzde 50.62 ile, Kırşehir'de yüzde 41.02 ile, Hatay'da yüzde 55 ile, Mersin'de yüzde 45.13 ile önde.

Güncelleme 23.36

İstanbul'da fark 4 bine düştükten sonra Binali Yıldırım konuştu, AA veri akışını kesti.

Güncelleme 23.34

CHP Burdur'da yüzde 52.26 ile, Antalya'da yüzde 50.78 ile, Adana'da yüzde 52.98 ile, Ardahan'da yüzde 48.46 ile, Artvin'de yüzde 56.69 ile, Sinop'ta yüzde 51.27 ile önde.

Güncelleme 23.28

Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı: "Öncelikle tekrar ifade ediyorum. YSK’yi, İl Seçim Kurulu’nu ve İlçe Seçim Kurulu’nu göreve davet ediyorum. Bütün seçim kurullarında görev alan bütün devlet memurlarına teşekkür ediyorum ama şu an itibariyle ikazımı tekrar yapıyorum. Dolayısıyla pür dikkat, gelen tüm tutanakların sağlıklı bir şekilde kayda geçmesini sağlamanız gerekmektedir.

10 binlerce insanın görev aldığı bu süreçte görevimize devam ediyoruz. Bu seçim bir tarafın kaybettiği, bir tarafın kaybettiği bir seçim değildir. An itibariyle topluma verdiğimiz mesaj budur.

Lütfen sandıklardaki, okullardaki ve seçim kurullarındaki görevlerinize en hassas duygularınızla pozisyonlarınızı en üst seviyede koruyun. 

Biz, tutanaklara göre giriş yapmaya devam ediyoruz. Tutanakların %76.1’ini giriş yapmış durumdayız. Bizim oyumuz %50.51’dir. Rakibimizin oyu ise 46.55’tir.

Ben takdir etmeyi bilirim, tebrik etmeyi bilirim. Ama aynı şekilde keyifle tebrik edilmeyi de beklerim. Sürecin takip edilmesi konusunda tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Seçimin sonucunu en güzel, en adil bir biçimde duyurmayı vazife edininiz.

Rakibimin süreç tamamlanmadan, ön keserek ‘kazandık’ demesini ayıplıyorum. Lütfen süreci beklesinler."

Güncelleme 23.22

İstanbul'da fark 9 bine düştü.

Güncelleme 23.18

CHP Tekirdağ'da yüzde 51.09 ile, Edirne'de yüzde 44.73 ile, Muğla'da yüzde 37.02 ile, Çanakkale'de yüzde 59.90 ile, İzmir'de yüzde 58.04 ile, Aydın'da yüzde 53.66 ile önde.

Güncelleme 23.09

AA verilerine göre İstanbul'daki fark yüzde 0.18'e düştü, açılan sandık yüzde 98.

Güncelleme 23.03

AA verilerine göre İstanbul'da fark gittikçe azalıyor: Açılan sandık yüzde 97, fark yüzde 0.27.

Bilecik'te CHP yüzde 50.40, Yalova'da yüzde 45.84 ile birinci sırada.

HDP Siirt'te yüzde 48.59 ile, Batman'da 65.62 ile, Mardin'de yüzde 55.04 ile önde.

Güncelleme 22.47

HDP Van'da yüzde 51.45 ile, Hakkari'de 58.89 ile önde.

Güncelleme 22.43

Eskişehir'de CHP yüzde 51.17, Bolu'da ise yüzde 52.78 ile önde.

Güncelleme 22.17

Dersim’de komünist aday Fatih Mehmet Maçoğlu kazandı.

Güncelleme 22.14

Ekrem İmamoğlu "Yaptığımız uyarılardan sonra, şu an itibariyle 40 dakikadır veri girişi durmuş durumda. Daha önce 3-4 dakikada bir 0.5 oranında veri girişi yapılıyordu. Bu bizim manipülasyon endişemizi kuvvetlendirdi" şeklinde konuştu. 

Güncelleme 21.49 

AA İstanbul'da 5 dakikada verileri yüzde 10 indirdi, daha sonra yüzde 20 arttırdı, şimdi beklemede. 

Güncelleme 21.42

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, "Şırnak sonuçları çok açıktır. Buraya devletin asker, polis, özel harekat seçim öncesinde büyük bir yığınak yapılmıştır. Ortaya çıkan sonuç devletin, güvenlik güçlerini Şırnak merkeze kaydırmasıyla gerçekleşmiştir” dedi.

Güncelleme 21.35

İstanbul'da 'CHP'nin kalesi' olarak bilinen Kadıköy'de sandıkların henüz yarısı, Beşiktaş'ta yüzde 39'u, Bakırköy'de yüzde 60'ı açıldı.

Güncelleme 21.25

AA verilerinde Yalova'da CHP %46.21 ile birinci sırada yer aldı. Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından 265 oy farkla CHP'nin kazandığını açıkladı.

Güncelleme 21.15

İstanbul’da partilere veri akışı kesildiği saatlerde Binali Yıldırım teşekkür konuşması fotoğrafı yayınladı. 

Güncelleme 21.08

Ekrem İmamoğlu: Bizim sistemimize giren %36.5 oranında veriye göre ben İstanbul'da benim oy oranım %52.42 iken Binali Yıldırım'ın oy oranı 44.85. Hak yemedim, yemem. Ama hakkımı da yedirmem.

Güncelleme 21.08 

AA verilerinde İstanbul'da sandıklar saat 20.56'da yüzde 75 açıkken, 21.02'de yüzde 65'e düştü.

Güncelleme 21.06

AA verilerine göre İstanbul'da fark azalıyor: Binali Yıldırım yüzde 49.91, Ekrem İmamoğlu yüzde 47.54. Açılan sandık oranı yüzde 65. 

Güncelleme 20.50

AA verilerine göre CHP’nin Adalar Belediye Başkan adayı, Cumhuriyet Gazetesi’nin eski Ankara Temsilcisi Erdem Gül seçimi kazandı. 

Güncelleme 20.44

CHP'li Faik Öztrak, YSK'nin güncelleme gerekçesiyle veri akışını kestiğini açıkladı. Öztrak, sayımın ortasında veri akışının kesilmesinin normal olmadığını belirtti.

Evrensel'in haberine göre CHP Sözcüsü Öztrak, yaptığı basın açıklamasında yarım saati aşkın bir süredir YSK'den veri akışının durduğunu ve yaşananları anlayamadıklarını açıkladı. Parti ilçe başkanlıklarından veri akışının sürdüğünü ama YSK'den alamadıklarını belirten Öztrak, bu saatte normal olmadığını ve bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Güncelleme 20.43

Diyarbakır'da meşalelerin yakıldığı il binası önünde, çekilen halaylar eşliğinde açlık grevi eylemlerine destek olmak amacıyla “Leyla Güven onurumuzdur” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atılıyor.

Güncelleme 20.38 

CHP Hatay ve Mersin'de öne geçti. 

Güncelleme 20.33

CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu "Çok sıkı bir şekilde sistemimizden süreci takip ediyoruz ancak daha önceki seçimlerde de yaşadığımız gibi tek kaynaklı girişten dolayı çok enteresan verilerle girişler başlatıldı. Bu durumun bizi çok üzdüğünü belirtmek istiyorum. Bu olaydan 1.5 saat sonra YSK uyarıda bulundu...
Kendi sistemimize %27.6 girişimiz var. 8635 sandığın girişi yapılmış durumda. 22.00'a kadar kesin sonuçları oluşturabileceğimizi tahmin ediyoruz. Şu anda bizim girişlerimize göre İstanbul'da %53.2 oy almış bulunuyorum.
Bu veriler güven vermiyor, YSK'nin verilerini ve süreci tekrar kontrol etmesini istiyor ve toplumumuzu doğru bilgilendirmek üzere göreve çağırıyorum" şeklinde konuştu. 

Güncelleme 20.20

AA verilerine göre Yalova'da CHP öne geçti: CHP yüzde 46.37, AKP yüzde 46.11.

Güncelleme 20.07 

Adana, Bolu, Sinop, Kırşehir, Burdur, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Ardahan, Artvin, Ankara, Eskişehir, Bilecik gibi birçok ilde CHP seçimi önde götürüyor. Diyarbakır, Batman, Van, Hakkari, Iğdır, Mardin ve Siirt'te ise HDP önde. 

Güncelleme 19.50

Mansur Yavaş AA verilerine göre öne geçti:

Mansur Yavaş: 48.63 Mehmet Özhaseki: 48.48

Güncelleme 19.18

Resmi olmayan sonuçlar açıklanmaya devam ederken AKP'li troller de telaşa düştü.

AKP'nin troll sayfalarından CHP'nin seçim kazandığına dair açıklamalar yaptığı, AKP'lilerin sandıkları terk etmemesi gerektiği çağrısı yapıldı.

Güncelleme 19.15

Yine resmi olmayan sonuçlara göre Artvin Hopa'da da sol ittifak sandıktan birinci olarak çıktı.

Güncelleme 19.12 

CHP Ardahan ve Artvin’den sonra Sinop’u da kazandığı 3. il olarak duyurdu.