Resmi Gazete artık basılmayacak

Resmi Gazete artık basılmayacak

Krizle birlikte kağıt fiyatlarında yüksek artış yaşanırken, Resmi Gazete kağıt bölümünü kapatma kararı aldı.

98 yıldır basılan Resmi Gazete, artık basılmayacak. Resmi Gazete bundan sonra sadece dijital olarak hazırlanacak. 

Resmi Gazete'nin hazırlanıp, basıldığı Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi de geçen ay KHK ile kapatılmıştı. 14 Eylül 2018 Cuma günü 130 personele ‘son iş günü' tebliği yapıldı. Bazıları işçi statüsünde olan personel, bu hafta yeni kurumlarına dağıtıldı

NEREDEYSE 100 YIL SONRA

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre 7 Ekim 1920'de kurulan ve ilk sayısını da 7 Şubat 1921 yılında çıkaran Resmi Gazete, neredeyse 100 yılın ardından kağıt bölümünü kapattı.

SON DÖNEMDE AZALMIŞTI

Son dönemde kağıt baskısı düşen Resmi Gazete'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM); Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından çıkartılan kararname, yönetmelik, yasa ve genelge gibi kararlar yayınlanıyordu. Gazete, 8 bin civarında basılıyordu. Bu sayı son aylarda 2 binlere kadar düştü.

'ÜZÜLÜYORUM'

Resmi Gazete'nin basıldığı Başbakanlık Basımevi'nde çok önemli matbaa üniteleri yer alıyor. Bir matbaa çalışanı, dünyada sadece üç ülkede (Türkiye-Fransa ve Suudi Arabistan) bulunan tek renk baskı yapabilen web ofset makinesinin olduğunu belirterek, “Saatte 60 bin baskı kapasitesi olan. Bir üniversiteye alması için teklif iletildi, ilgilenmediler. Hurdaya gitmesine üzülüyorum” dedi.