Resmi enflasyon yüzde 10,56; TÜİK'in asgari ücret önerisi ise yüzde 5,33

Resmi enflasyon yüzde 10,56; TÜİK'in asgari ücret önerisi ise yüzde 5,33

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısında TÜİK bir işçinin aylık gıda harcamasına ilişkin rakamlar paylaştı. Paylaşılan rakamlar, enflasyondaki artış oranın oldukça altında kaldı.

İleri Haber

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda TÜİK tarafından önerilen asgari ücretteki artış oranı, resmi enflasyon rakamlarının bile çok altında kaldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) ev sahipliğinde üçüncü defa toplandı. 2020 yılı asgari ücret rakamlarının belirleneceği son toplantıdan önce son kez toplanan Komisyonda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) de asgari ücret önerisini sundu.

TÜİK temsilcileri asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını hafif iş kolu için 1940, orta iş kolu için 2 bin 86, ağır iş kolu içinse 2 bin 331 TL asgari ücret önerdi.

ENFLASYON YÜZDE 10 ARTARKEN, ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 5 ARTIŞ ÖNERİSİ

Öte yandan TÜİK’in açıkladığı verilere göre, tüketici fiyatı endeksi (TÜFE) 2019 Kasım ayında bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,01, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,56 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 15,87 artış gösterdi.

Böylelikle TÜFE yüzde 10’dan fazla artarken TÜİK, asgari ücret için yüzde 5,33 seviyesinde artış bildirmiş oldu.

DAHA FAZLA