Resmen açıklandı... Erdoğan'ın 8 'uçan saray'ı varmış!

Resmen açıklandı... Erdoğan'ın 8 'uçan saray'ı varmış!

Uçak sayısını soran Çakırözer’e, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yanıt geldi. Oktay tarafından Çakırözer’e verilen yanıtta, sadece Cumhurbaşkanlığına ait 8 uçak olduğu resmen açıklanmış oldu.

İleri Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıtlı 8 uçağın bulunduğunu açıkladı. CHP’li vekil Utku Çakırözer, konuyla ilgili “Dünyanın hiçbir yerinde böylesine bir şatafat yok. İhtiyaç dışı uçaklar satılarak, şu zor dönemde 83 milyonun ihtiyaçları için kullanılmalıdır” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığına ait uçak sayısını sormuştu. Çakırözer’e, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yanıt geldi. Oktay tarafından Çakırözer’e verilen yanıtta, sadece Cumhurbaşkanlığına ait 8 uçak olduğu resmen açıklanmış oldu.

‘BU KRİZDE BİR KİŞİYE 8 UÇAK İSRAFTIR’

Sadece bir kişiye ait 8 uçak bulunmasının çok fazla olduğunu söyleyen Çakırözer, “Bunlar sadece Cumhurbaşkanı’nın uçakları. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na ait VIP uçaklar da eklendiğinde bu sayı 15-16’ları bulmakta. Bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan VİP uçak sayısı eklendiğinde Türkiye dünyanın en fazla VIP uçağına sahip ülkesi. Bu kadar VİP uçak kabul edilemez. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar VIP uçağa sahip bir ülke yok. Sadece Saray’a ait 8 uçağın bulunması lükstür, israftır” dedi.

‘DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK’

Bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait VIP uçak sayısının kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten Çakırözer, “Cumhurbaşkanlığına ait bu uçak filosunun bakımı için milyonlarca dolar harcandığı herkes tarafından bilinmekte. Ülke olarak salgınla mücadele verdiğimiz bir dönemde bu kadar VİP uçak dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu Saray saltanatına son verilmeli, VIP uçak sayısı azaltılmalı. Bakanlar özel uçaklar yerine tarifeli uçakları tercih etmeli” çağrısında bulundu.