‘Rerform’ görüşmelerinde ilk durak TÜSİAD...

‘Rerform’ görüşmelerinde ilk durak TÜSİAD...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'reform' çıkışının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TÜSİAD yönetimi ile bir araya geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide ve huhuk alanında 'yeni bir reform dönemi' başlatılacağını söylemesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yönetimi ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapıldı.

Toplantıya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, başkan yardımcıları Bahadır Balkır ve Murat Özyeğin ile TÜSİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İŞ DÜNYASI GÖRÜŞMELERİ TOBB İLE DEVAM EDECEK

Alınan bilgiye göre, Elvan ile Gül'ün iş dünyasıyla görüşmeleri yarın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) temsilcileriyle devam edecek.

Yarınki toplantıya her iki bakanın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da katılması bekleniyor.

Toplantılar, ilerleyen günlerde iş dünyasının diğer temsilcileri ve STK'lerle sürecek.