Renault'ta fatura işçilere kesiliyor: 15 bin kişi işten çıkarılacak

Renault'ta fatura işçilere kesiliyor: 15 bin kişi işten çıkarılacak

Fransız otomotiv şirketi Renault, dünya genelinde 15 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Koronavirüs salgını nedeniyle satışları düşen ve Nissan ile ortaklığı nedeniyle zor bir süreçten geçen Renault yeni bir işbirliği modeline geçiyor

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında zarar gören şirketler, bozulan ekonomilerine müdahale için ilk yöntem olarak işçi çıkarmaya başvuruyor. Fransız otomotiv devi Renault, basına yaptığı yazılı açıklamada dünya çapında 15 bin kişiyi işten çıkartacağını duyurdu.

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz günlerde otomotiv sektörüne yaklaşık 8 milyar avro destek sağlayacağını açıklamıştı. Buna rağmen Renault Grup bugün yaptığı basın açıklamasında sabit maliyetlerin azaltılmasına yönelik taslak plan hazırladığını duyurdu. Evrensel'de yer alan habere göre, Renault hazırladığı bu plan çerçevesinde, 3 yıllık bir süre içinde 2 milyar avro tutarında sabit giderini azaltmayı planlıyor.

KADEMELİ İŞ DURDURMA 3 YIL SÜRECEK

Plan doğrultusunda 3 yıllık bir süre içinde Fransa’da 4 bin 600 kişi, dünya genelinde de 10 bin kişi olmak üzere toplamda yaklaşık 15 bin kişi işten çıkartılacak. Sabit giderlerin azaltılmasına yönelik taslak planın maliyeti yaklaşık 1,2 milyar avro olduğu belirtildi.