'Reis de izin verdi' diyen insan kaçakçısı tepkilerin ardından tutuklandı

'Reis de izin verdi' diyen insan kaçakçısı tepkilerin ardından tutuklandı

Karlı, “Benim işim bu. Ben 20 yıldır bu işi yapıyorum. Ben göçmen kaçakçısıyım. Cezasını da yattım. Altı sene cezasını yattım. Bizim mesleğimiz bu. Ekmeğimiz de buradan. Reis de izin verdi. Biz de yolumuza çıktık, doğrusunu istersen” demişti.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bir röportaj vererek ““Avrupa'nın yarısını ben gönderdim" diyen insan kaçakçısı, özellikle sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından gözaltına alındı. İfadesinin ardından mahkemeye çıkarılan şahıs, tutuklandı.

Saray’ın, İdlib'de 36 askerin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası, sınır kapılarını sığınmacılara açmasının ardından verdiği röportajla gündeme oturan Özcan Karlı isimli insan kaçakçısı Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Enez ilçesinde gözaltına aldı. Karlı'nın emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, burada çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'REİS DE İZİN VERDİ...'

Karlı, Amerika’nın Sesi’ne verdiği röportajda “Benim işim bu. Ben 20 yıldır bu işi yapıyorum. Ben göçmen kaçakçısıyım. Cezasını da yattım. Altı sene cezasını yattım. Bizim mesleğimiz bu. Ekmeğimiz de buradan. Reis de izin verdi. Biz de yolumuza çıktık, doğrusunu istersen” demişti.