Reina saldırganını serbest bırakan polisler hakim karşısına çıktı

Reina saldırganını serbest bırakan polisler hakim karşısına çıktı

Reina saldırganı olan Abdulkadir Masharipov'a, polis tarafından iki ayrı noktada durdurulmasına rağmen kimlik kontrolü ve üst araması yapmadığı ileri sürülen polisler hakim karşısına çıktı.

İstanbulda, 1 Ocak 2017'de yapılan Reina katliamının zanlısı olan Abdulkadir Masharipov'a, polis tarafından iki ayrı noktada durdurulmasına rağmen kimlik kontrolü ve üst araması yapılmadı. Bugün, "görevi ihmal" suçundan iki polis hakim karşısına çıktı.

Sanık polislerden biri, yaralı bir kişiyi sivil araca bindirerek hastaneye gönderdiğini söyleyince mahkeme hakimi, "Saldırgan ya o kişi olsaydı?" diye sordu. Sanık polis ise “Yoğun bir kalabalık vardı. Bilemezdim” cevabını verdi.

Olay tarihinde Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis Akif A., olay günü izinli olduğunu, bir arkadaşıyla Ortaköy’de gezerken Reina saldırısını öğrendiğini anlattı.

Daha sonra yanındaki polislerin telsizinde saldırganın eşgalinin verildiğini söyleyen sanık polis, “Eşgal 25 yaşlarında beyaz tenli, beyaz gömlekli, beyaz bereli ve siyah pantolonlu olarak tarif edildi. Bu tarife uyan hiçbir kimseye denk gelmedim” diye konuştu.

Duruşma, sanıkların video görüntülerindeki kişiler olup olmadıklarının tespiti için bilirkişiye gönderildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. (DHA)