Reina saldırganı için istenen ceza belli oldu

Reina saldırganı için istenen ceza belli oldu

39 kişinin hayatını kaybettiği, 79 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin devam eden davada savcılık, Abdulkadir Masharipov'un 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Reina saldırısı davasında sanık Abdulkadir Maasharipov için 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstanbul Ortaköy'deki 'Reina' adlı gece kulübüne 1 Ocak 2017 yılbaşı gecesi IŞİD üyesi Abdülkadir Masharipov tarafından düzenlenen saldırıda 39 kişinin hayatını kaybetmiş, 79 kişi yaralanmıştı. Saldırıya ilişkin devam eden davada savcılık, Abdulkadir Masharipov'un 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2017 yılının ilk saatlerinde Ortaköy’deki eğlence merkezi Reina’ya düzenlenen saldırıda 39 kişinin öldüğü, 79 kişinin de yaralandığı bilgisine yer veriliyor. İddianamede, saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Abdulkadir Masharipov hakkında, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “39 kişiyi nitelikli şekilde kasten öldürme”, “79 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs etme”, “Silahlı terör örgütüne üye olma”, “Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alma ve bulundurulma” suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile bin 555 yıldan 2 bin 397 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva’nın da arasında bulunduğu 4 sanık hakkında da aynı cezalar istenirken, diğer 52 sanık hakkında da, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” ve “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.