Real Market direnişçileri Midpoint önünde eylem yaptı

Real Market direnişçileri Midpoint önünde eylem yaptı

Real Market işçileri, yasal haklarını gasp eden Metro’nun en önemli müşterilerinden Midpoint restoranlarına “Metro’dan alışveriş yapma zulme ortak olma” çağrısı yaptı.

İleri Haber

Real Market işçileri aylardır haklarını gasp eden Metro ve Beğendik işverenlerine karşı mücadele ediyorlar. Haftanın belli günleri Metro mağazalarının önünde eylem yapan Real Market Direnişçileri,  Metro A.G‘den alış veriş yapan büyük firmaların önünde eylemler yaparak Metro’dan alış veriş yapmamalarını ve bu zulme ortak olmamalarını istiyorlar.

Daha önce Hilton, Divan, Sofra gibi büyük işyerlerinin önünde eylem yapan direnişçiler  bu günde o müşterilerden biri olan  Midpoint Restoranların Bağdat Caddesinde bulunan şubesinin önünde eylem yaptılar. Eyleme direnişçi işçilerle birlikte Nakliyat-İş sendikası yöneticileri de katıldı.

Basın açıklamasında ilk olarak işçiler söz aldı. Söz alan beş kadın işçi ve üç erkek işçi Metro’dan alış veriş yapan firmaları tek tek ziyaret ederek bu zulme ortak olmamaları ve alış veriş yapmamaları hususunda bilgilendirdiklerini ve bundan sonrada haklarını alıncaya kadar bilgilendirmeye devam edeceklerini belirttiler. Her türlü zorluklara göğüs gererek, aylardır sokaklarda eylem yaptıklarını, gasp edilen haklarını alıncaya kadarda bu mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.

'BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Basın açıklamasında söz alan DİSK Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’da Metro’nun işçilerin gasp edilen haklarından 1475 sayılı kanunun 14. Maddesine göre 1998’dan 2014 yılına kadar sorumlu olduğunu ve bu sorumluluktan kaçamayacağını belirterek işçiler haklarını alıncaya kadar işçilere sahip çıkacaklarını, bu işin peşini bırakmayacaklarını belirtti. Bu günde Metro’nun müşterisi olan MİDPOİNT Restoranlarına gelmelerinin nedenini ise bu işçi düşmanlığına ve hak gaspına daha fazla ortak olmamalarını ve Metro’dan alış veriş yapmamaya davet etmek olarak açıklayan Küçükosmanoğlu, aynı şekilde MİDPOİNT Restoranların müşterilerini ve tüm halkı Metro’dan alış veriş yapmamaya ve duyarlı olmaya  davet etti. Küçükosmanoğlu Sendika olarak bu güne kadar girdikleri her mücadeleden kazanımla çıktıklarını ve bu mücadeleyi de kazanacaklarını belirterek konuşmasını bitirdi.