Raşit Tükel ve Taner Gören çiçeklerle karşılandı

Raşit Tükel ve Taner Gören çiçeklerle karşılandı

Görevlerine iade edilen TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ve TTB MK üyesi Prof. Dr. Taner Gören çalıştıkları hastane önünde sevenleri, asistanları ve öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

İleri Haber

Afrin operasyonuna ilişkin Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yapılan ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ başlıklı açıklamanın ardından evleri basılarak gözaltına alınan ve İstanbul Üniversitesi yönetimi tarafından görevlerinden uzaklaştırılan Prof. Dr. Raşit Tükel ve Prof. Dr. Taner Gören, dün görevlerine iade edilmelerinin ardından bugün Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi 'ne geldiler.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Tükel ve Gören’i gözaltına alınmalarının ardından 3 ay süreliğine görevlerinden uzaklaştırmıştı. Tepki çeken karar daha sonra iptal edilmişti.

Serbest bırakılan Tükel ve Gören bugün yeniden Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne döndü. Tükel ve Gören’i sevenleri, asistanları ve öğrencileri çiçeklerle karşıladı.

Tükel ve Gören, gözaltına alındıklarından itibaren çok ciddi bir destek ve dayanışma olduğunu, bunun kendilerini gözaltındayken oldukça mutlu ettiğini ifade ettiler. 

“Öğrencilerimiz, hastalarımız, meslektaşlarımız bizi bırakmadı” diyen Tükel ve Gören herkese çok teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı.