Rasim Öztekin son yolculuğuna uğurlandı

Rasim Öztekin son yolculuğuna uğurlandı

Usta oyuncu Rasim Öztekin Ses Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği kalp krizinin ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta oyuncu Rasim Öztekin için Ses Tiyatrosu'nda bir tören düzenlendi. 

'BU SAHNEYE BABAMLA BÖYLE ÇIKMAK İSTEMEZDİM'

Törende konuşan Rasim Öztekin'in kızı Pelin Öztekin, babasının kendisine kattıklarına teşekkür ederek, "Benim ilk aşkım, ustam olduğu, bana her şeyi öğrettiği için babama çok teşekkür etmek istiyorum. Bütün ustalarının yanında benim de yetişmemi sağladı. Ben burada büyüdüm. Bu sahnede, onu izleyerek büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim babamla. Ama bak baba, birlikte aynı sahnedeyiz. Onu çok seviyorum" diye konuştu.

Birgün'de yer alan habere göre törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da usta oyuncunun sevenlerine baş sağlığı dileyerek şunları ifade etti:

"Burada bir de kavuk olayı var biliyorsunuz. Kavuk sürecinin devriyle ilgili geldiğinde, 'Hayat her şeyi getirebilir. Sağken bunu devretmek istiyorum. Bu benim üzerimde yük' diye tarif etmişti bize. Dolayısıyla onun o tarif ettiği şey tam da bu. Dünyanın bu boyutunu görebilen iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin. Türk tiyatrosunun çok kıymetli, herkes tarafından sevilen bir kimliği olmuş bir insandı. Rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun."

FERHAN ŞENSOY: BULUŞURUZ GÖKYÜZÜNDE

Usta oyuncu Ferhan Şensoy'un kızı Derya Şensoy da Rasim Öztekin'in vefatı dolayısıyla tüm sevenlerine baş sağlığı dileğinde bulundu.

Derya Şensoy, sağlığı el vermediği için törene katılamayan babasının, Öztekin için yazdığı mektuptan alıntı yaparak, şunları aktardı:

"Rasim, Ortaoyuncular'ın amatör kolu Nöbetçi Tiyatro'dan yetişti. Kısa sürede Ortaoyuncular'a katıldı. Kavuğumu ona devrettim. Ortaoyuncular'da çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından ötürü sahneyi bıraktı. Kavuğu Şevket Çoruh'a devretti. Günü geldi, uçtu gitti gökyüzüne. Kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885'te. Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne. Buluşuruz gökyüzünde neşeli bir meyhanede."

AA'DAN BÜYÜK SAYGISIZLIK: ŞENSOY'UN MEKTUBU SANSÜRLENDİ!

Anadolu Ajansı, Rasim Öztekin için düzenlenen törene ilişkin yaptığı haberinde Şensoy'un mektubunu sansürledi.

Mektuptaki "Neşeli bir meyhanede" kısmı haberde yer almadı.

 

DAHA FAZLA