Rasim Ozan Kütahyalı kovuldu

Rasim Ozan Kütahyalı kovuldu

Beyaz TV’de yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ programında sarf ettiği sözler sebebiyle Rasim Ozan'a tepkiler gittikçe büyüyor. Son olarak Rasim Ozan'ın Beyaz TV'den ve Sabah gazetesindeki işinden kovulduğu açıklandı.

Beyaz TV’de yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ programında sarf ettiği ‘Kusturmalı Boşnak Saksosu’ sözleriyle bir kültürü aşağılayan, Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepki dinmiyor.

13 Balkan ve Boşnak derneği bir açıklama yayınlayarak, “Kütahyalı'nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” denirken, Kütahyalı hakkında hukuki işlem başlatacaklarını açıkladı. Ertem Şener canlı yayında Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'den ve Sabah gazetesinden kovulduğunu açıkladı.

'AŞAĞILIK VE ADİ'

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da resmi Twitter hesabından “Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

'ŞEREFSİZ OĞLU ŞEREFSİZ'

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı da Kütahyalı’ya tepkisini şöyle dile getirdi: “Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım.”

'GEYİK OLSUN DİYE SÖYLEDİM'

Rasim Ozan Kütahyalı ise bir açıklama yayınlayarak, “Hayatımda ilk kez duyduğum bir laftı. Bunu da canlı yayında geyik olsun diye söyledim. Bu saçma olaydan dolayı başta Boşnak kardeşlerim olmak üzere tüm incinen izleyicilerimizden özür dilerim” dedi.

BEYAZ TV'DEN KOVULDU

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'den kovulduğu açıklandı. Programın moderatörü Ertem Şener program açılışında Rasim Ozan Kütahyalı'nın ayrılığını 'Bu akşam kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda, bugünden itibaren Rasim Ozan Kütahyalı ile yollarımızı ayırdık.' sözleriyle duyurdu. Kütahyalı'nın Sabah gazetesinden de kovulduğu duyuruldu.