'Rapçi Rota'ya Bilal Erdoğan gözaltısı' iddialarına savcılıktan yalanlama

'Rapçi Rota'ya Bilal Erdoğan gözaltısı' iddialarına savcılıktan yalanlama

Rap müzik şarkıcısı Rota (Bulut Alpman); çektiği video klip nedeniyle evinden gözaltına alındığı iddia edilmişti. Başsavcılık iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı

Rap müzik şarkıcısı Rota (Bulut Alpman); bu sabah, Instagram hesabından, kapısına polisin geldiği ve gözaltına alındığına ilişkin bir görüntü yayınladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Alpman hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulamasının söz konusu olmadığını duyurdu. Alpman bunun üzerine 'Her şey yolunda' demekle yetindi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Rota’ adıyla bilinen rapçi Bulut Alpman’ın ‘gözaltı’ iddiasını yalanladı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, haber sitelerinde ve sosyal medyada, Alpman’ın gözaltına alındığı yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı belirtilerek, “Kamuoyunda ‘Rota’ ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir” denildi.

Bu açıklamanın ardından Bulut Alpman, Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı: “Arkadaşlar şu an her şey yolunda, desteğiniz ve dostluğunuz için teşekkür ederim. Varolun.”

Paylaşımın ardından gözaltı videosunu resmi Instagram hesabından silindi.

BAŞSAVCILIKTAN YALANLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama ile Alpman'ın gözaltına alındığı iddiaları yalanlandı. Savcılıktan yapılan açıklamada "Kamuoyunda “Rota” ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir. Gözaltı iddiasıyla ilgili yayın ve paylaşımlar gerçek dışıdır" denildi.

Bulut Alpman, ‘Kukla’ adlı şarkısı nedeniyle de 29 Mart 2019’da tutuklanmıştı.