Ranta açılması planlanan Adnan Kahveci Parkı’nda mücadele sonuç verdi

Ranta açılması planlanan Adnan Kahveci Parkı’nda mücadele sonuç verdi

Ankara’nın Batıkent semtindeki Adnan Kahveci Parkı için verilen mücadele sonucunda parkın ticarileşmesi için yapılan ihaleler iptal edildi.

İleri Haber

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Batıkent semtinde bulunan Adnan Kahveci Parkı, ticarileşmesi için bir yandan ihaleler yapılırken, diğer yandan parkın yeşil alanları tahrip edilmeye ve tekrar kullanabilecek bütün park malzemeleri ve çevre elemanlarının kırılarak sökülmüştü. Adnan Kahveci Parkı için bir dayanışma ağı oluşturan Batıkentli yurttaşlar, verdikleri mücadele ile ihalenin iptal edilmesini sağladı.

Adnan Kahveci Parkı Dayanışması sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Adnan Kahveci Parkı'nın hukuksuz ve halka adeta yalanlar söyleyerek yapılaşmaya ve ticarileşmeye açılmasına karşı ilk günden itibaren birlikte direndik.

Bilgilendirme broşürleri hazırlayıp dağıttık, park alanında etkinlikler düzenledik, forumlar yaptık, dilekçeler hazırlayıp davalar açtık ve yürüttüğümüz diğer tüm faaliyetleri paylaştık.

Daha önce edindiğimiz ihalenin iptal edildiği bilgisini konuyla ilgili her türlü bilgi paylaşımı engellendiği için doğrulayamamıştık ancak; açılan davalara savunma olarak Y. B.nin ihale iptalini mahkemeye bildirmesiyle kesin olarak öğrenmiş olduk.

Bu önemli gelişmeyi elbette sevinçle karşıladık ancak;park yıkılırken tekrar kullanabilecek bütün park malzemeleri ve çevre elemanlarının kırılarak sökülmesi, etrafa örülen duvarın yıkılması gerekliliği ve bunlar gibi hatalı işlemler nedeniyle ortaya çıkan kamu zararının takipçisi olmaya ve hesabını sormaya devam edeceğiz.

Adnan Kahveci Parkı kurulduğundan bu güne semt sakinlerimizin ortak kullanım alanı olarak şekillenmiştir.

Şimdi de yapılacak düzenlemenin de buna uygun ve katılımcı bir anlayışla sürdürülüp tamamlanması ve parkımızın Batıkent halkına iadesi için sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

 

DAHA FAZLA