Rana Batı’nın adresini paylaşıp linç çağrısı yapan Yurtiçi Kargo çalışanı işten atıldı

Rana Batı’nın adresini paylaşıp linç çağrısı yapan Yurtiçi Kargo çalışanı işten atıldı

Kadıköy’de polislerin işkenceyle gözaltına almaya çalıştığı Rana Batı’nın adresini paylaşarak katliam çağrısı yapan Yurtiçi Kargo çalışanı işten kovuldu.

İstanbul Kadıköy’de maske takmadığı iddia edilerek işkenceyle gözaltına alınmaya çalışılan Rana Batı, olayın yayılmasının ardından sosyal medyada linç edilmiş ve bir Yurtiçi Kargo çalışanı tarafından adres bilgileri ifşa edilerek katliam çağrısı yapılmıştı. Yurtiçi Kargo, olayın ardından çalışanın iş aktinin feshedildiğini ve hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

‘RANA BATI’NIN BİLGİLERİNE ULAŞMIŞ GİBİ BİR ALGI YARATMAK İSTEDİ’

Rana Batı’nın adres bilgilerini paylaşan personelle ilgili olarak açıklama yapan Yurtiçi Kargo, “Sistemlerimiz üzerinden cumartesi günü “Rana Batı” ismini sorgulayan şahıs tespit edilmiş ve ilgili kişinin iş akdi feshedilmiştir. Şahsın, ilgili sorgulama ekranında Rana Batı’ya ait hiçbir dataya ulaşamadığı, Rana Batı isminde sahte bir profil oluşturduğu tespit edilmiştir. İlgili personel, bu yöntemle dataya ulaşmış gibi bir algı yarattığını da beyan etmiştir. İş akdinin feshedilmesi dışında, kişi hakkında suç duyurusunda bulunulacak olup gelişmeler şirketimiz tarafından yakından takip edilecektir/edilmektedir.” ifadeleri yer aldı.