'Rakamlar şeffaf biçimde açıklanmıyor, verdikleri rakamları ikiyle çarpmakta fayda var'

'Rakamlar şeffaf biçimde açıklanmıyor, verdikleri rakamları ikiyle çarpmakta fayda var'

Koronavirüs salgını henüz kontrol altına alınamamışken başlatılan 'normalleşme' süreci, sonuçlarını göstermeye başladı. Önceki gün bini aşan vaka sayısını değerlendiren İSTABİP Genel Sekreteri Öztürk, “Rakamlar şeffaf biçimde açıklanmıyor, verdikleri rakamları ikiyle çarpmakta fayda var” dedi

Türkiye'de koronavirüs salgını henüz tam anlamıyla kontrol altına alınamamışken, AKP tarafından başlatılan 'koronavirüs' salgını, etkisini göstermeye başladı. 1 Haziran'dan itibaren ‘normalleşme’ takvimine girilmesiyle vaka sayılarında yaşanan artış devam ediyor. 800-900 bandında seyreden vaka sayısı önceki gün bini aştı.

BirGün'den Dilara Şimşek'in haberine göre, özellikle ülkenin doğusunda vaka sayılarında patlama meydana geldi. Diyarbakır ve Batman'ın ardından Urfa valisi de haziran ayı başlarından itibaren vakalarda ve vefatlarda artış görüldüğünü açıkladı.

'VERDİKLERİ RAKAMLARI İKİYLE ÇARPMAKTA FAYDA VAR'

Açıklanan resmi verilerde bini aşan vaka sayısını değerlendiren İstanbul Tabip Odası (İSTABİP) Genel Sekreteri Osman Öztürk, hızlı normalleşmeye değinerek “Yeniden açılma süreçleri, salgının başlangıcındaki kadar tehlikeli” dedi. Öztürk, rakamların şeffaf bir biçimde açıklanmadığına vurgu yaptı: “Rakamları hâlâ tam vermedikleri için emin olamıyoruz. Verdikleri rakamı ikiyle çarpmakta fayda var. Bu tehlike dünyada devam ederken bir ülkede tamamen geçmesi mümkün değil. Alınan önlemlere göre daha azalabiliyor, artabiliyor. Ülkedeki gidişata baktığımızda bu ve önümüzdeki günlerde artması ihtimal dâhilinde.”

'TEHLİKE GEÇMEDİ DİKKATLİ OLUN'

Bireysel alınacak önlemlerin yanı sıra toplu önlemlerin olması gerektiğine dikkat çeken Öztürk, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Toplamdaki artış kadar bu dönemde bölgesel artış önemli. Verileri tam bilmiyoruz, paylaşılmıyor. Gözüktüğü kadarıyla Sağlık Bakanlığı, sürü bağışıklığına daha çok güveniyor gibi. Bireysel tedbir önemli ama toplu olarak alınacak tedbirler de önemli. Bireysel olarak ne kadar dikkat ederseniz edin bu bir salgın sonuçta. Kendinizi tamamen korumanız mümkün değil. Gelinen noktada sağlık bakanlığının ve siyasi iktidarın politikası buraya dönmüş vaziyette. Vatandaşlara uyarılarımıza devam ediyoruz: Çok dikkatli olun, tehlike geçmiş değil.”

DAHA FAZLA