Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'dan AKP'li Canikli hakkında suç duyurusu

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'dan AKP'li Canikli hakkında suç duyurusu

Şüpheli ölümü aydınlatılmayan Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, AKP'li Nurettin Canikli hakkında kızının ölümüyle ilgili Giresun Emniyet Müdürlüğü'yle irtibata geçip, olayın ardındaki inceleme süreçlerine ve detaylarına müdahale ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İleri Haber

Giresun'un Eynesil ilçesinde evinin önünde ağır yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, AKP'li Nurettin Canikli hakkında kızının ölümüyle ilgili Giresun Emniyet Müdürlüğü'yle irtibata geçip, olayın ardındaki inceleme süreçlerine ve detaylarına müdahale ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Müşteki olarak verdiği ifade metnini sosyal medya hesabından paylaşan baba Vatan şikayetinde şu ifadelere yer verdi: 

İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli Milli Savunma Bakanlığı yaptığı dönemde, 12 Nisan 2018’de öz kızım Rabia Naz Vatan’ın ölümü süreci itibari ile bizzat Giresun İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek, kızımın olayının ardındaki inceleme sürecine müdahale etmiştir.

İstanbul-Giresun Günleri şenliklerinde kendisi ile hiçbir alakam olmadığı, herhangi bir yazı paylaşımı dahi yapmadığım halde 25 Ekim’de korumalarını üzerime göndermiştir. O gün olay yerinde bulunan polis memurlarının ve kendi korumalarının bana yapmış olduğu baskı yanında, 8 Kasım 2018 tarihinde Sabah gazetesinde Rabia Naz Vatan olayının manşet yapıldığı süreçte kendileri bizzat medyaya baskı yapmıştır.

Canikli'nin, Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin haberlere 5 gün süresince yasak getirttiğini öne süren Vatan şöyle devam etti:

Bu durumla ilgili hukuka etki etmiştir. Aynı zamanda Giresun medyasına kendi adamı Hakan Karaahmet’i devriye gezdirerek baskı yapmıştır. Rabia Naz Vatan olayında diğer medya kurumlarını aradığı ve baskı yaptığı ve hatta 26 Şubat itibariyle kendisinin bizzat Habertürk İstanbul yayınına gitmiş, o zaman diliminde gazeteci Sevilay hanım “Şu an Nurettin Canikli şu anda aşağıda bekliyor” diye bana telefonda bizzat kendisi söylemiştir.

Aynı zamanda bana talimat ile yargılamalar yaptırmasının, tüm telefon kayıtlarının ve danışmanlarının telefon kayıtları ve eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ile irtibatlarının, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı ile irtibatını, Giresun Emniyet Müdürlüğü ve olay sürecinde Giresun Valisinin bizzat kendisi ile irtibatının incelenip değerlendirilmesi… 

Diğer yandan baba Şaban Vatan, kızı hakkında yandaş medya Star ve Habertürk'te çıkan asılsız haberlere ilişkin de açıklamalarda bulundu. Vatan, "Az önce Star gazetesini ve Haberturk yayinciliklarini aradım . Arama Gerekcem. Öncesinde Savcılık Makamiyla Görüştüm , Savcılık Makamı Biz Dosyada Gizlilik Olduğu Için Herhangi Bir Basina Veya Başka kurumlara Şahıslara Bilgi Vermidim .Metruk evle ve araçla ilgili tahkikattayiz. Habertürk ve star gazetesını kınıyorum . 11 yaşındakı cocuk cınayetıne rağmen . Algı yatınları yapmışlardır . Anlaşılan sıyasetcı canıklı onlara talımat vermıs . Dna rabıa nazın olup olmaması onemlı degıldır asıl onemlı olan kıme aıt olmasıdır . O kısı neden orda bulunmuş" dedi.

Bunun yanı sıra gazeteci Metin Cihan, Star gazetesinde çıkan Giresun’da şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz ile ilgili soruşturmada, Adli Tıp Kurumu’nun DNA raporunun, Şaban Vatan’ın iddialarını boşa çıkarttığını iddia ettiği yalan haberi ifşa etmesinin ardından, haberi yazan sözde gazeteci Kemal Gümüş tarafından Twitter'dan engellendi.

Cihan, Star gazetesinin olay üzerinde gizlilik kararı olmasına rağmen servis ettiği manipülasyon yaratan haberiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Cihan Twitter üzerinden, haberi yapan sözde gazeteci Kemal Gümüş'ü de etiketleyerek, "Açık çağrı yapıyorum @kemalgms dna eşleştirme sonucuyla "baba'nın iddiası çürütüldü" diye haber yapmışsınız. bu başlığa dair size sormak istediklerim var. neyin/kimin çürüdüğüne dair farklı iddialarım var. müsait misiniz? sorsam yanıtlar mısınız?" ifadeleri kullandı.

Bunun üzerine kendisinin Kemal Gümüş tarafından Twitter'da engellediğini söyleyen Cihan, "Yanıtınız bu mudur kemal bey, bloklamak mıdır? sanırım gazetecilikten hiç hoşlanmayan bir gazetecisiniz. (evet artık blokluyum ama biliyorum ki bu twit elbet size ulaşır)" ifadelerine yer verdi.