Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, Küçükçekmece'de istismara uğrayan çocuk ve ailesini ziyaret etti

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, Küçükçekmece'de istismara uğrayan çocuk ve ailesini ziyaret etti

Giresun'un Eynesil ilçesinde hayatını kaybeden ve şüpheli ölümü hala aydınlatılmayan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, Küçükçekmece'de cinsel istismara uğrayan 5 yaşındaki çocuğun ailesini ziyaret etti.

Giresun'un Eynesil ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü ve soruşturma sürecindeki şaibeler hala aydınlatılmazken; Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, Küçükçekmece'de cinsel istismara uğrayan 5 yaşındaki çocuğun ailesini ziyaret etti.

Baba Vatan, ziyareti sonrasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Yaşadığımız olaylar sürecinde olayların çeşitlerine göre hep adalet aradık ve bu adalet arama sürecini şiddet uyandırmadan sesimizi yetkililere duyurmaya çalışarak yaptık. Artık sesimizi duysunlar, artık yetkililer de yarınlarımız çocuklarımız ve insanlık için olması gereken adalet neyse bunu yerine getirsinler. Susmasınlar, bu suskunluk onlara yakışmıyor. Biz bunun için yöneticiler seçmedik; haklarımızı savunacak, adaletimizi savunacak, her şeyden önce de çocuklarımızın güvenliğini sağlayacak bir yönetim sistemi seçtiğimizi düşünüyorduk. Bu, soru işaretinde kalmasın. Gerekenin yapılmasını istiyoruz." 

NE OLMUŞTU?

Küçükçekmece'de geçtiğimiz pazartesi günü 5 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakılması üzerine istismarın yaşandığı Kanarya Mahallesi'nde ve ülkenin dört bir yanında istismara karşı eylemlilikler sürerken; Pakistan kökenli çocuk istismarcısı bugün yakalandı ve suçunu itiraf etti.