Rabia Naz'ın babası Emine Bulut cinayeti protestosuna katıldı

Rabia Naz'ın babası Emine Bulut cinayeti protestosuna katıldı

Trabzon'da, boşandığı eşi tarafından öldürülen Emine Bulut için düzenlenen protesto eylemine Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan da katıldı.

Trabzon'da, eski eşi Fedai Varan tarafından Emine Bulut’un öldürülmesini protesto etmek için düzenlenen eyleme Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli ölümü aydınlatılmayan Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan da katıldı.

Kadın Meclisleri tarafından düzenlenen eylemde kalabalık adına konuşan Kadın Meclisi üyesi Elif İrem, "Bugün burada son sözleri ‘Ölmek istemiyorum’ olan Emine Bulut ve öldürülen tüm kadınlar için buluştuk. Bu ülkede, bir kadın 10 yaşındaki kız çocuğunun ‘anne lütfen ölme’ feryatları arasında eski eşi tarafından öldürüldü. Bunları kadınlara reva görenler utansın. Bu ülkede kadınlar ne yaşıyor, o çok önemsediklerini söyledikleri çocuklar ne yaşıyor herkes görsün. Yetkisi olup, kadın cinayetlerini durdurmak için kılını kıpırdatmayanlara, Emine’nin 'Ölmek istemiyorum' sözlerini hiçbir zaman unutturmayacağız. Emine Bulut’un öldürülmesi, ülkemizdeki kadın cinayetleri gerçeğini tüm açıklığıyla gözler önüne serdi. Kadınlara reva görülen şiddet en ağır, en vahşi biçimiyle maalesef bir kez daha karşımızda. Bu ülkede kadınlar yaşamak istiyor, yaşamak. En temel insan hakkı olan yaşamlarını istiyor" dedi. 

'HEPİMİZ VİCDAN AZABI ÇEKİYORUZ'

Şüpheli ölümü aydınlatılmayan Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan ise "Gençlerimiz bugün burada adalet arıyor. Canına çocuğunun gözleri önünde kıyılmış kadının son çığlığının sesi olmaya çalışıyor. Biz bunları kabul etmiyoruz. Adalet istiyoruz. Ben 18 ayımı balkonda geçirdim. Evladımın bir saç teline hasret olduğum için geçirdim. Adalet istediğim için geçirdim. Bugün bakın Emine Bulut. Yine bir kadın cinayeti. Hepimiz vicdan azabı çekiyoruz. Kadınlarımızı, kızlarımızı korumayan, uğradığı ya da uğrayabileceği şiddetle onları baş başa bırakan, hatta daha önemlisi şiddeti bizzat yaratan ve körükleyen sistem için adalet istiyoruz" diye konuştu.

DAHA FAZLA