Rabia Naz'ın babası Adli Tıp raporuna isyan etti: 'Yazıklar olsun, kaça satılmışlık?'

Rabia Naz'ın babası Adli Tıp raporuna isyan etti: 'Yazıklar olsun, kaça satılmışlık?'

Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin Adli Tıp raporunu sosyal medya hesabından paylaşan Şaban Vatan, "Beli kırık, kalça kırık, ayak kopuk, diğer ayak kırık, sol el bilek hasarlı, sırt üstü dirsekleriyle sürünebilirmiş. Yazıklar olsun" diyerek rapora isyan etti.

Giresun'un Eynesil ilçesinde, yaklaşık 19 ay önce evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü hala aydınlatılamadı. Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan sosyal medya hesabından Adli Tıp Kurumu’nun raporunu paylaşarak, rapordaki ifadelere tepki gösterdi.

Raporda "Mevcut travma bulgularıyla çocuğun ikamet ettiği evin terasından yan tarafta bulunan yeşillik alana düşme sonrası sürünerek yaralı olarak bulunduğu yere (yaklaşık 6-7 metre) ulaşabileceği oy birliği ile mütalaa olunur" ifadeleri yer aldı. Baba Şaban Vatan "Bu nasıl bir değerlendirme? Beli kırık, kalça kırık, ayak kopuk, diğer ayak kırık, sol el bilek hasarlı, sırt üstü dirsekleriyle sürünebilirmiş. Yazıklar olsun. Kaça satılmışlık?" diyerek isyan etti.

Adli Tıp Kurumu'nun raporunun sonuç kısmında şu ifadeler yer aldı:

"1- Otopside tespit edilen travmatik değişimler (bel omurlarında kompresyon kırığı, talus ve kalkaneus kırıkları, femur- tibia kırıkları sakroiliak alanda ileumda kırıklar gibi) ayaklar üstüne yüksekten düşme durumunda oluşan tipik bulgular olup çocuğun ölümünün yüksekten düşme kaynaklı genel beden travmasına bağlı olunur, pelvis ve eksremite kemik kırıkları ile birlikte gelişen komplikasyonlar ve pnömatars sonucu meydana gelmiş olduğu,

2- Ayaklarda mevcut olan yaralanma bölgesinde herhangi bir büyük damar yaralanması mevcut olmadığından sorulduğu üzere kanama miktarının az olabileceği,

3- 14.05.2019 tarihinden dinlenen tanığın ifadesinde tarif edilen görüntü kaydında da tanık tarafından gösterilen şekilde çocuğun sırtüstü olarak ve dirseklerinden güç alıp sürünerek yer değiştirilmesiyle ilgili olarak otopside tespit edilen travmatik değişimler, ilk müdahale sırasında kayda geçen veriler ve ölüm sebebi dikkate alındığında; mevcut yaralanmasıyla tanık tarafından tarif edildiği şekilde yeşillik alandan bulunduğu yere kadar sürünerek ulaşmasının tıbben mümkün olduğu, dolayısıyla sorulduğu üzere mevcut travma bulgularıyla çocuğun ikamet ettiği evin terasından yan tarafta bulunan yeşillik alana düşme sonrası sürünerek yaralı olarak bulunduğu yere (yaklaşık 6-7 metre) ulaşabileceği oy birliği ile mütalaa olunur." 

Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü araştıracak Meclis Araştırma Komisyonu Eynesil'e gitmiş, komisyon üyeleri Rabia Naz'ın ailesi ile görüşmüştü.

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz, 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı olarak bulunmuş ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesince hazırlanan raporda ise Rabia Naz'ın tırnaklarından erkek DNA'sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan iki raporda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Rabia Naz'ın aile ise Rabia Naz’ın intihar ya da yüksekten düşme sonucu değil AKP'li belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığını arabanın çarpması sonucu öldüğünü ve olayın hükümete yakın yetkililer tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını belirterek seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştı.

Bütün bunlar sürerken, kızının ölümünün aydınlatılması için çabalayan Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılmaya çalışıldı.