Rabia Naz Vatan'ın babası kamuoyu baskısının ardından serbest bırakıldı

Rabia Naz Vatan'ın babası kamuoyu baskısının ardından serbest bırakıldı

Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren ve şüpheli ölümü hala aydınlatılmayan Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan gözaltına alınmasının ardından kamuoyu baskısıyla serbest bırakıldı.

İleri Haber

Giresun'un Eynesil ilçesinde yaklaşık 10 ay önce evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü hala aydınlatılmazken; Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, abisinin şikayeti üzerine gözaltına alındı. Baba Vatan'ın Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderileceği aktarıldı.

GÜNCELLEME 19.41

Artı Gerçek'e konuşan avukatı Ufuk Kılıç, müvekkili Şaban Vatan'ın itirazları ve kamuoyunun baskısı üzerine mahkeme tarafından serbest bırakıldığını açıkladı. 

GÜNCELLEME 18.45

Başsavcılık açıklamasının ardından İleri'ye konuşan Avukat Emel Kılıç, "Şaban Vatan tehdit suçlaması nedeniyle gözaltına alındı. Gözaltına alınmadan hastaneye sevk edilmesi mümkün değil. Hastaneye sevk edildi, şimdi savcılık aracılığıyla gözlem altına alınması talepli bir tedbir uygulanması talep ediliyor. Sulh Ceza Mahkemesi'ne bu tedbir talebiyle sevk edildi. Fakat Şaban Vatan emniyete getirildiğinde polisler 'gözaltında' dedi" şeklinde konuştu.

GÜNCELLEME 18.24

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu, Şaban Vatan'ın gözaltına alındığı iddiaları ve soysal medya paylaşımlarıyla ilgili, yazılı açıklamada bulundu. Gözaltı kararı olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şaban Vatan’ın gözaltına alındığı yönünde bazı basın ve yayın kuruluşlarıyla sosyal medya hesaplarında asılsız iddia ve şayialar görülmektedir. Bu tür haberlerin doğru olup olmadığı araştırılmadan yanlış ve maksatlı olarak kamuoyuna sunulması yargıyı da zan altında bırakmaktadır. Baba Şaban Vatan hakkında verilmiş herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır, ancak bazı yakın akrabaları tarafından Şaban Vatan’ın psikiyatrik bazı sorunlar yaşadığı ve yakın aile çevresini tehdit ettiği yönünde Görele Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaatlar olmuş olup, bu müracaatlar kapsamında yapılan araştırmada Şaban Vatan’ın müteaddit defalar psikolojik tedavi gördüğü tespit edilmiş olup, psikolojik durumu ile ilgili cezai ehliyet ve tedaviyi gerektirir bir hastalığının olup olmadığı hususunda ilgili kişi Giresun Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne sevk edilmiş olup, hekim tavsiyesine, oluşacak delillere göre Görele Cumhuriyet Başsavcılığı görevini ifa edip, vicdani kanaate dayalı olarak kararını verecektir."

GÜNCELLEME 16.55

Şaban Vatan'ın gözaltına alınmasının ardından ailenin avukatları Emel Bodur ve Ufuk Kılıç'ın yayınladığı açıklamadan öne çıkanlar şu şekilde:

 "Şaban Vatan'ın kardeşi Muhammet Vatan tarafından tehdit suçlaması nedeniyle gözaltına alındığını hatta Muhammet Vatan'ın salt beyanı ile jet hızıyla savcılık tarafından Şaban Vatan'ın sadece 2 saat içinde akıl sağlığı için sevk edildiği gerçeğiyle karşılaştık. Tehdit suçu, şüphelinin ifadesinin alınması ile serbest bırakılması, akabinde uzlaştırma bürosuna gönderilmesi gereken bir suçtur. 

Şaban Vatan aleyhine hızla işleyen yargı Rabia Naz için neden ağır ağır aksak? Rabia Naz'ın dosya savcısının aynı hızda taleplerimizi yerine getirmesini bekliyoruz. Bizler avukatız, kimseye borçlu değiliz!" 

GÜNCELLEME 15.06

Şaban Vatan’ın, ağabeyi Muhammet Vatan’ın şikayeti üzerine gözaltına alındığı öğrenildi. Artı Gerçek’ten Fırat Yeşilçınar'ın haberine göre avukat Ufuk Kılıç, ‘’Aylardır Rabia Naz’ın adli tıp dosyasını göndermeyen savcılık, ağabeyinin ‘beni tehdit etti’ sözlerinin ardından Şaban Vatan'ı gözaltına aldı.

Şimdi psikiyatride tutuluyor. Samsun ya da başka bir yerde akıl hastanesine gönderilecek‘’ dedi. 

GÜNCELLEME 14.24

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın gözaltına aldığı bildirildi.