Putin ve Esad telefonda görüştü: 'Ayrılıkçı hedeflerin sahipleri şu anki olayların sorumlularıdır'

Putin ve Esad telefonda görüştü: 'Ayrılıkçı hedeflerin sahipleri şu anki olayların sorumlularıdır'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Suriye'nin kuzeyindeki durum hakkında bir telefon görüşmesi yapıldı.

Telefon görüşmesi sırasında, Putin, Rusya ile Türkiye arasındaki herhangi bir anlaşmanın her türlü terörizmle mücadeleye odaklanacağını ve Suriye topraklarındaki ayrılıkçı gündemleri dağıtacağını söyleyerek Suriye’nin toprak bütünlüğünün altını çizdi.

Esad, Türkiye hükümetini işaret ettiği konuşmasında, ayrılıkçı hedeflerin sahiplerinin şu andaki olayların gelişiminin sorumluluğunu üstlendiğini belirterek, Suriye topraklarının herhangi bir unvan veya bahaneyle işgal edilmesinin kategorik olarak reddedildiğini bir kez daha vurguladı.

Suriye resmi haber ajansında (SANA) yer alan habere göre, Esad, ayrıca, Suriye’nin tüm meşru yollarla Suriye topraklarının terörizm ve işgalle mücadele konusunda kararlı olduğunu yineledi. Bazı tarafların dayatmaya çalıştığı herhangi bir demografik değişikliğin herhangi bir girişimini durdurmak için bölge sakinlerinin bölgelerine dönmeleri çağrısında bulundu.