Putin: 'Ilımlı muhaliflere' verilen silahlar teröristlerin eline geçiyor

Putin: 'Ilımlı muhaliflere' verilen silahlar teröristlerin eline geçiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bazı silah üreticilerinin uluslararası hukuk normlarından ve ilkelerinden uzaklaşması endişe verici. Bu durum, silahların 'ılımlı muhaliflere' sevk edilmesine ve sonrasında teröristlerin eline geçmesine neden oluyor. Kontrolsüz silah tedariklerinin giderek artması, terör örgütleriyle gerçekten mücadele etmek yerine mücadele taklidi yapıldığını gösteriyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Yabancı Ülkelerle Askeri Teknik İşbirliği Komisyonu toplantısında açıklamalarda bulundu. 

"ÇATIŞMA BÖLGELERİ BAZILARI İÇİN KAZANÇLI BİR İŞ HALİNE GELDİ"

Sputnik'in aktardığı habere göre, dünyada bölgesel savaş ve çatışmaların yaşandığı alanlara dikkat çeken Putin, "Sıcak noktaların ve çatışma bölgelerinin bazıları için kazançlı bir iş haline geldiği izlenimi oluştu. Bu bölgeler, istikrarsız askeri ve siyasi yönetime sahip ülkelere ve bölgelere yasadışı silah sevkiyatının bağlantı noktası oldu" dedi.

"'ILIMLI MUHALİFLERE' VERİLEN SİLAHLAR TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇİYOR"

Putin, Suriye'ye ilişkin olarak dikkat çeken bir açıklamada bulunarak, "Bazı silah üreticilerinin uluslararası hukuk normlarından ve ilkelerinden uzaklaşması endişe verici. Bu durum, silahların 'ılımlı muhaliflere' sevk edilmesine ve sonrasında teröristlerin eline geçmesine neden oluyor. Kontrolsüz silah tedariklerinin giderek artması, terör örgütleriyle gerçekten mücadele etmek yerine mücadele taklidi yapıldığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.