Putin: ABD, savaşı uzatıyor

Putin: ABD, savaşı uzatıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşın ‘uzun sürmesinin’ nedeni olarak ABD’yi işaret etti.

Moskova 10. Güvenlik Konferansı’nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki durumun ABD’nin bu çatışmayı mümkün olduğunca uzatmak istediğini ortaya koyduğunu ifade etti.

Putin, ABD’nin Asya, Afrika ve Latin Amerika’da da aynı taktikleri uygulayarak oralarda da aynı şekilde çatışmaları körüklediğini dile getirdi. Dünyanın Batı’nın egemen olduğu bir dönemden çok kutuplu döneme doğru evrim geçirmekte olduğunu söyleyen Putin, buna karşılık Batı’nın dünya üzerindeki egemenliğini çatışmalar yaratarak korumaya çalıştığını söyledi ve bu amaçla, Ukrayna’yı kurbanlık olarak öne sürdüğünü ifade etti.

Putin, Rusya’da “Ukrayna özel harekâtı” olarak adlandırılan Rusya-Ukrayna savaşını Birleşmiş Milletler’in tüzüğüne tamamen uygun şekilde başlattığını dile getirerek Rusya’nın kendi ülkesinin ve insanlarının güvenliğini sağlamak ve Donbas halkını soykırımdan koruma hedeflerinin, bu operasyonun başlıca hedefleri olduğunu savundu.

Batı’nın bağımsız ülkelere kendi değerlerini ve kendi egemenliğini dayattığını söyleyen Putin, dünyadaki tehditlerle başa çıkmanın, modern çok kutuplu dünya düzenini güçlendirmekle mümkün olduğunu belirtti.