Pulver Kimya direnişi kazanımla sonuçlandı

Pulver Kimya direnişi kazanımla sonuçlandı

Fabrikadaki direniş, 161. gününde kazanımla sonuçlandı.

Pulver Kimya'da sendikalaştıkları için işten atılan 3 işçinin başlattığı direniş, 161. gününde kazanımla sonuçlandı. 3 işçinin tekrar iş başı yapacağı fabrikada patron, yetki itirazlarını geri çekti ve müzakerelere dönüşmesine karar verildi.

Kocaeli'de Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) bulunan Pulver Kimya'da, sendikalaştıkları için işten atılan Petrol-İş üyesi 3 işçinin kapı önünde başlattığı direniş 161. gününde kazanımla sonuçlandı. İşten atılan 3 işçinin iş başı yapacağı fabrikada patron, yetki itirazlarını geri çekti ve sendikanın sunduğu taslak üzerinden müzakerelerin devam etmesine karar verildi.

Toz boya üretiminin yapıldığı Pulver Kimya’da sendikal hakları için mücadele eden işçiler bir yandan kapı önünde direnişini sürdürürken, diğer yandan da fabrika içerisinde çeşitli eylemler gerçekleştirdi. 

'BURADAKİ SENDİKAL HAYATIMIZ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK'

Evrensel'in aktardığına göre mücadeleleri kazanımla sonuçlanan Pulver Kimya işçilerine vardiya değişimi sırasında fabrika önünde seslenen Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir, "Yetkilerimiz gönderilecek ve burada resmi sendika sürecimiz başlamış olacak. Bundan sonra süreci sendikal dinamiklere bırakacağız. Arkadaşlarımızın işe alınması için en başından beri taleplerimizi ilettik. En son toplantıda 'Şubat ayı ile maaşlarını ödeyelim, toplu sözleşme sonrası da işbaşı yaptıralım' dediler. Biz buna itiraz ettik sonra da arkadaşlarımızla istişare ettik. Arkadaşlarımız 'Günün sonunda bizim işe alınmamız önemli' dediler. 'Bir takım mağduriyetleri de gidererek bu kanaldan yürüyebiliriz' dediler. TİS imza aşamasına geldiğinde de arkadaşlarımızın işe giriş bildirimini bize ibraz edecekler. O ibrazın ardından toplu sözleşme imzalanıp, buradaki sendikal hayatımız kaldığı yerden devam edecek. 1998'de bu bayrak yere düşmüştü, o bayrağı kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Dayanışmanın önemine vurgu yapan Akdemir, "Bu süreçte sizlerin birlik ve beraberliği, bu işi sahiplenmeniz çok önemliydi. Bu mücadeleye sivil toplum örgütlerinden, siyasi partilerden, kardeş sendikalardan, temsilcilerimizden çok ciddi bir sahiplenme söz konusu oldu. Bu sahiplenme bize güç verdi. Birlikteliğimizi ve mücadelemizi bir adım daha ileri taşıdı. Bu mücadeleyi oluşturan başta işten atılan 3 arkadaşımıza, bütün Pulver işçilerine ve çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ederim" diye konuştu.