PUBG Mobil’e ‘hile operasyonu’: 2 milyon kullanıcı kalıcı olarak ‘banlandı’

PUBG Mobil’e ‘hile operasyonu’: 2 milyon kullanıcı kalıcı olarak ‘banlandı’

Dijital oyun platformunun en popüler oyunlarından PlayerUnknown's Battlegrounds’ta (PUBG) hile kullandığı tespit edilen on binlerce oyuncunun hesabı kalıcı olarak donduruldu.

PUBG’nin geliştirici firması Tencent Games, oyunda hile yapılmasının artış göstermesinin ardından 11-17 Aralık tarihlerinde yaptığı ‘Ban Pan’ isimli ‘operasyonun’ verilerini paylaştı. ShiftDelete’de yer alan habere göre, operasyonda, hile, script ya da korsanlık faaliyetlerine karışmış 2 milyonun üzerinde hesaba erişimin kalıcı olarak engellendiği açıklandı.

Yasaklanan 2 milyon hesabın yüzde 31’inin karakter modellerini değiştirdiği, yüzde 18’inin X-ray görüntü hilesini kullandığı belirtildi. Diğer yasaklama nedenlerinin arasındaysa hız hilesi ve hasar alanını değiştirme gibi faaliyetler gösterildi.

Bu yılının ilk aylarında Call of Duty serisi ile tanınan Infinity Ward da, benzer bir operasyon gerçekleştirmişti. Call of Duty: Warzone ve Modern Warfare’de  yasaklama operasyonları yürüten firma, Ekim ayında da hile kullandığı gerekçesiyle 20 binden fazla hesabı yasaklamıştı.

DAHA FAZLA