PTT'ye iş cinayeti protestosu

PTT'ye iş cinayeti protestosu

İstanbul'da PTT binasının restorasyon çalışması esnasında ihmal sonucu 23 yaşındaki mühendisin hayatını kaybetmesi kurumun önünde protesto edildi. Eyleme CHP'li vekil Tanrıkulu ve Türkiye İşçi Partisi temsilcileri de destek verdi.

İzel Sezer

İstanbul Sirkeci’deki PTT binasında şiddetli yağmura rağmen durdurulmayan çalışma sonucu 20 metreden düşerek hayatını kaybeden mühendis Dilek Dayar için kurum önünde eylem yapıldı. İhmal sonucu yaşanan iş cinayeti Sirkeci'deki PTT binası önünde protesto edildi. 



Kurum önündeki polis ablukası dikkat çekerken, iş cinayeti ilgili yapılan açıklamada şunlar dile getirildi:

“İş cinayetlerinde Avrupa’nın 1 numarası olan Türkiye’de iş cinayetlerinin en fazla yaşandığı iş kolu inşaat sektörüdür. İnşaat işçilerinin ellerinde yükselen gözü dönmüş mega projeler, devasa plazalar, AVM’ler bir canavar gibi inşaat işçilerinin hayatını çalmaya devam etmektedir. Şantiyeler ölümün kol gezdiği, insan canının hiçe sayıldığı, dev bir gökdelenin altında yatan biz inşaat işçilerinin anıt mezarları gibi gökyüzüne yükselmektedir. Ekmeğimizi kazanırken ölmek istemiyoruz.”

TANRIKILU: ÖLÜMLERİN ÖNÜNE GEÇMEK DEVLETİN SORUMLULUĞU

Eyleme destek verenler arasında yer alan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise şunları söyledi: “Türkiye insan hakları ihlalinde, ifade özgürlüğünün olmamasında ve iş cinayetlerinde Avrupa birincisi. 2018’in sadece ilk 6 ayında Türkiye’deki iş cinayetlerinde 906 işçi yaşamını yitirdi. Bu ölümlerin önüne geçmek devletin sorumluluğudur ama bu, maalesef hükümetin fıtratında yoktur. Biz mücadele ederek, dayanışarak bu ölümlerin önüne geçmeye çalışacağız.”

DİSK/Dev Yapı-İş, İnşaat-İş, Haber-Sen 4 Nolu Şube tarafından yapılan açıklamaya Türkiye İşçi Partisi de destek verdi.